Ett litet ord #21 - Framtiden

Ett litet ords utmaning nr 21 är ordet FRAMTIDEN. Vi pratar mycket om miljön och framtiden här hemma nu och därför ville jag dokumentera detta inför... framtiden *lol*

Foto med lånad kamera, får inte bort blänket... (jag är ingen bra fotograf!) 
image231
BG 'Jack Frost' ur Blitzen-kollektionen är bakgrund, det grå pappret är Fancy Pants 'Gradpa's closet' Blue, mönsterpapper med mössor från swap (vet inte märke), stämpelmotiv från Octoberstamps färglagt med diresser och akvarellfärg, QK snöflinga, brad, öljettbrads, grå och svart penna. Rubriken är: svart- rub-ons MM 'Heidi' black, vit- BK Morgan i vit CS, grå- QK Star Mini i det grå FP-pappret.

Texten skrev jag igår och den lyder:

"Foton från december 2004; det är underbart vackert i vår närmaste omgivning dagarna före jul! Så här vill vi alltid ha våra vintrar; snö, kyla, sol - en gnistrande tillvaro. Men allt som oftast blir det inte så numera; barndomens vita vintrar med pulka, skidor och skridskor verkar så långt borta när det regnar, är plusgrader, dimma... Inte bara i november utan även i januari, februari och kanske början av mars månad.


Under året 2007, inte minst nu under hösten, har "Klimathotet" varit en fråga som diskuterats flitigt. Vi själva har köpt ekologisk mat och disk- och tvättmedel utan fosfater i flera år. Vi köper lågenergilampor och en av våra två bilar tankar vi med etanol istället för bensin. Men alla gör inte det - många gör ingenting! Det oroar oss, det oroar många - många vill men vet inte hur... Många vill men har inte råd... Eller?


A
l Gore blev inte president i USA men han har blivit en frontfigur när det gäller klimathotet och hans film har setts av många miljoner människor. Sten-Ove jobbar bl.a. med miljöfrågor i Uddevalla Kommun och under hösten har t.ex. framtida vattennivåer i Uddevalla Centrum varit på tapeten. Stiger vattnet 2 meter ligger hela centrum och delar av söder under vatten! Men många vill inte lyssna, vill inte veta... Men vi kan inte gömma oss längre, vi måste ju GÖRA nåt! Men VAD kan man göra?


Man kan göra sitt bästa! Man kan försöka! Varje litet steg framåt är bättre än att backa!


Alla barn borde få åka pulka, borde få lära sej åka skidor om de vill. Att ta en promenad i ett vintrigt landskap borde vara en självklarhet i december och flera månader framåt. Vi vill ha vita vintrar i framtiden också!"


Kommentarer
Postat av: Kristina

....Helt underbar text:-)
Ha en skön helg!Kramar

Postat av: maxell

Wow. Jag verkligen gillar den här texten. Att jag gillar temat är givet... ;)

2007-11-25 @ 13:13:47
URL: http://maxellexam.blogspot.com/
Postat av: madeleine

härlig! längtar efter snööööööö!

2007-11-28 @ 07:32:58
URL: http://ettlitetord.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback