Min första STORA hobby

Jag har sytt lappteknik sen tidigt på året 1997. Före jul var jag och hälsade på en kompis för första gången och såg hennes hem fyllt av olika lapptäcken och saker gjorda i lappteknik. Vi hade redan ett gemesamt intresse; broderi och min kompis sa; du som gillar att sy kommer att ääääälska lappteknik.... Det såg verkligen kul ut men jag undrade i mitt stilla sinne...

En tid senare såg jag i tidningen att den lilla tygaffären i Uddevalla Centrum sålde ett startkit med utrustning för lappteknik som julklappstips. Jag ringer min kompis och frågar om priser verkar vettigt - jodå, absolut. Alltså skickade jag min sambo (numera man) att köpa detta startkit till mej i julklapp och min kompis lovade komma och visa mej hur man gjorde. Startpaketet innehöll en linjal, rullkniv och en stor självläkande skärmatta.

Efter den första dagen hemma hos mej i januari 1997 var jag SÅLD - så kuuuuuuuul det var! Pilligt, men inte svårt...

Sen denna dag har mycket hänt, jag har sytt en hel del, gått kurser, varit med i kamratcirklar mm mm. Jag syr lite ännu men inte alls lika mycket - scrapbookingen tog visst över *hmm*... MEN, jag har med mej min kompis in i denna nya hobby också, så vi ses nån gång ibland och pysslar ihop! TACK Linn för introduktionen i Lappteknikens underbara värld!

Jag har massor av foton på alster, men det är inte många av dem som är digitala tyvärr... Ska leta mer en annan dag och kanske försöka scanna in en del foton. Jag har tyvärr inte många alster kvar då jag ger bort nästan allt jag syr - hur det nu blev så?!?

Här kommer i alla fall det alster jag är allra, allra mest nöjd med och som är den mest uppskattade gåva jag nånsin gett bort: en minnesvepa över min farmor och farfar som gick bort på 1980-talet. Min pappa fick denna vepa i 60 årspresent hösten 2005:
Vepa i lappteknik
Fotot är ingen höjdare; digitalkameran var helt ny för mej då... Det syns att jag börjat med scrapbooking (2004); jag försökte göra en "hybrid" och är jättenöjd för resultatet. Min pappa blev såååå glad och är jättestolt vilket värmer mitt hjärta!

Fotona är tagna av min äldsta faster och är helt vanliga vardagsmotiv, just så som jag minns min farmor och farfar. På baksidan av vepan finns uppgifter om fullständiga namn, födelse- och döds-datum på dem båda samt uppgift om att jag sytt den till pappa och datum den överlämnades.

Det allra mesta är maskinsytt. Över fotona har jag skrivit deras namn med bokstavspärlor som jag sytt fast för hand. Hjärtat i "rosetten" en en knapp i keramik. Band och garn var jag ju också tvungen att ha med. la dem under spetsen när jag sydde fast den.

Fototekniken för att göra en sån här vepa är inte jättesvårt, men jag är inte bra på att förklara. Kort, kort, kan jag skriva att fotona är inscannade och sen utskrivna på ett speciellt "mirakelark" med en bläckstråleskrivare. Jag ska se om jag kan hitta nåt på nätet om hur man gör; själv gick jag en helgkurs och gjorde den här vepan då. 

Hemligheten om garnpaketen - ute nu!

Idag är det fullt officiellt; Alla de 9 000 garnpåsarna som vi packade för några veckor sen sprids nu över landet - en fick jag i min egen brevlåda redan i fredags... GarnGlad rivstartar hösten med att bjuda alla läsare av tidningen Scrapbooking mm på ett smakprov!!!! !
image136
Så köper du detta nummer, följer det med garn att pyssla med!
Och får du smak för mer finns info på nätet - ännu är det dock strul med den sida som står i utskicket men det finns hänvisning vidare. Du hittar GarnGlad också hos ett antal återförsäljare, kika på vår sida för mer info om vilka de är. VARMT VÄLKOMMEN.

Nästa aktivitet är Nordiska Stämpel- och Scrapmässan i Göteborg 15-16 september där jag ställer ut tillsammans med en av återförsäljarna. Kom jättegärna och presentera dej när vi ses!!!!!!!!! Mer info om själva mässan finns på denna hemsida:
http://www.stampelochscrapmassan.se/

Välkommen till en spännande höst med GarnGlad!

HobbyHusets Mongramswap

Jag höll i en monogramswapp på Hobbyhusets forum; lyckas av nån anledning inte ladda upp bilderna i galleriet där, så jag lägger dem här där jag kan länka till dem:

TACK tjejer för alla härliga bidrag!!! Mina foton är INTE snygga; det ville sej bara inte *suck* MEN bättre än inga foton är de ju...

Från Linda:
image132

Från Jenny:
image133

Från Anki:
image134

Och så mina:
image135
(C är till Cia; hon blev tvungen att hoppa av, men jag hade ju redan gjort till henne också och skickade såklart detta till henne!)

Receptkort Broccolipaj m. svamp & lök

Jag ska ju inte swappa - hinner inte med!!!!!!!!!! Är sååå noga med deadlines men den här gången hann jag inte pga. garnpackandet... Så, med dealine redan passaerad snabbgjorde jag 8 sånna här kort till paj-receptswappen på Annas Scrapbookings forum:

image131


De senaste korten är snabbvarianter

Har inte uppdaterat på ett tag märker jag; här kommer de två kort jag lyckats göra på semestern i år:

Först ett kort till Sanna när Pappersbiten invigde sin butik; tycker pappret är så fint i sej självt, så jag dekorerade minimalt...
image129

Samma dag hade makens kompis vernissage på en sin konstutställning i Trollhättan och till honom gjorde jag detta kort; också det väldigt "enkelt" och snabbt med hjälp av div. spillbitar:

image130Jag har blivit taggad - igen!

87911-125
TACK snälla
Chruss för utmärkelsen! WOW - jag som inte gör så mycket kort nuförtiden... Men det är trist, för egentligen gillar jag att göra kort - ju! Kanske ska se taggningen som en spark därbak och försöka komma igång!
Nu är det ju så att jag SKA göra kort när jag fått den här utmärkelsen - så det är bara att sätta igång! Inom en vecka ska jag ha skickat...

Jag passar vidare till några kortmakare som inspirerar mej jättemycket:
Agneta

Veronica P 

Fialisan 

Mina dies

Jaha, NU då; ska jag nu äntligen få till en lista över mina olika dies och alfabet till QK och BK? MÅSTE försöka uppdatera listan när jag köper nytt eller säljer av. *säger till mej själv på skarpen*

Uppdaterad: 2008-01-14

För dej som inte vet vad förkortningar/ord ang dessa stansmaskiner är, kika här:
QK -
http://www.quickutz.com/squeeze.asp?CartId={5EB9BA85-24DA-456C-B727-AB12B2293EVEREST10F}
BK - http://www.bosskut.com/index.asp
CB - http://www.provocraft.com/products/index.products.php?cl=cuttlebug

Jag har en blå och en svart QK-tång (ville ha en med längre "armar" men har inte hjärta att göra mej av med trotjänaren... Hmm. Cuttlebugen flyttade in 10/11-07 efter att jag tillslut gav upp mitt motstånd... Och så har jag fulsnygga "Bosse" men såg att även BK kommer med nåt nytt i vinter, att koppla till datorn *spännande* Tja, det hör inte till saken så nu får det vara slutsvamlat!

BK
Alfabet: Morgan complete

Shapes:
Crazy Daisy
Brackets (#0734)
Fold up window tags (såld då jag inte använt den, köpte fel!)
Flourish (#0727)

CB
dies:
Frimärke (die som följe med verkyget!)

Embossing-dies
Set om 4 små som passar till frimärks-dien
Textile
D'vine Swirl

QK
Alfabet:

Emily Classic Complete set
Marisa Classic UC (retired)
Marisa Mini UC (retired)
Indigo Mini UC + siffror och tecken (retired)
Roxy Mini UC
Star Mini UC (retired)


Shapes:
Blandat:
Candlestick (RS-0219) Discontinued
Snowflake (RS-0386)
Sign (RS-0265)
Note (RS-0037)
Gingerbread (KS-0210)

Djur:
Dolpin (RS-0160) Discontinued
Ants (RS-0231)
Lobster (RS-0393)
Seal (RS-0237) Discontinued

Växter & Trädgård:
Flourish (RS-0338) Discontinued
Flourish (RS-0336) Discontinued
flourish (REV-0025)  såld, så jag ville ha den andra istället
Flourish REV-0024
Daisy (profile) (RS-0013)
Grass (RS-0024)
Holly leaves (RS-0260) Discontinued
Ivy leavesd (RS-0259) Discontinued
Oak leaves (RS-0258)
Maple leaf (RS-0435)
Strawberry (KS-0110)
Rose bud (KS-0451)
Hibiscus (KS-0163)
Flower (pistils) (KS-0700)
Water can (RS-0073) Discontinued

Tags, Minialbum mm:
Heart tag (RS-0449)
Tag (Squared) (RS-0168)
Minitags (RS-0352)
Name plate (rektangel) (KS-0354) Discontinued
Name plate (oval) (KS-0276) Discontinued
Tag (REV-0015)
Minialbum Square (REV-0042)

Former mm:
Fotohörn (RS-0471)
Heart (primitive) (RS-0010)
Hearts mini (RS-0400)
Mosaic Tile (RS-0275) Discontinued
Squares (RS-0378)

Goosbump:
Circles (GB-003) Retired
curls (GBP-REV-001)

På min önskelista:
Minialbum REV-009
image205

File folders REV-0041
image206

Och så några riktigt gamla godingar:

Kitten KS-0182
image122

Ångrar såååå att jag inte köpte den i mitt allra första köp; det var i detta köp jag fick de allra flesta av de dies som numera är "discontinued"/Retired. Så har du denna die och kan tänka dej att göra dej av med den - hör av dej!!!

Även Puppy KS-0179
image123

Och Seagull RS-0040
image124
står på min önskelista - alla är utgågna dies :-( TYPISKT!

Receptkorten är klara!

Puh, nu är det självpåtagna jobbet också klart - försenat men ändå. Idag går receptkorten till Annas Scrapbooking Forumet iväg.

Tror du jag hade receptet inskrivet i datorn? Nähä - det försvann i kraschen! Vår back-up var inte många dagar gammal men jag hade visst hunnit få in det det allra sista... *suck* Bara att börja om från början!
Men på ca 3 timmar var alla 8 korten klara, och 7 av dem är nu på väg till värdinnan! En väldigt enkel variant fick det ju bli men vad gör man?


Foto på receptkortet kommer när swappen är avslutad.

Idag (ikväll) står städning på schemat; massor av garn, lådor, damm och annat måste bort från vardagsrummet/köket eftersom jag har scrapträff här imorgon onsdag. Vi försöker ses emellantåt, scrapparna här på ön, det ska bli jättekul!

POSTAT!!!

YES! Nu är garnpåsarna äntligen klara, packade och postade!!!!!!!!!!! Det blev flera sena nätter men det GICK!!!

TUSEN TACK till Sofia, Andrea, Marie och Heidi + min underbare man som alla ställt upp så mycket det gått!!! Jag kommer vara er alla evigt tacksam och LOVAR att inte hitta på nåt sånt här dumt på LÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄNGE!!!

Runt månadsskiftet kommer ni märka + att jag skriver här i bloggen, vad som egentligen är på G!

Nu har jag receptkort till en swap på Annas Scrapbooking-forumet att göra, de skulle varit postade 11/8 och jag har inte gjort mer än skrivit in (det långa) receptet i datorn... MÅSTE få nån bra idé under dagen så jag kan få gjort allihop ikväll.... *hmm* Nåja, jag kan bara göra mitt bästa; jag är bara människa jag... *visslar* FÖRLÅT alla som blir drabbade av mitt stul! Jag ska verkligen göra vad jag kan!

Packar garn för det vilda!

Här blir inget scrappat denna sista vecka av min semester - jag packar GARN för det vilda!!! 9 000 st små påsar ska det bli!!!!!!!!! Senare kommer du att få veta varför, det kan jag inte säga nu - men det visar sej om bara några veckor *ler* Det är såklart GarnGlad som hittar på lite "bus"... Planerat sen länge men försenat av olika anledningar - jag har inte fått allt garn ännu tex. -  Ringde Inga-Lill idag och hon hade påminnt sin leverantör igår så nu håller vi tummarna för att det kommer imorgon. Ännu har jag dock inte gjort slut på det jag har ännu...

Just nu är det dock ren PANIK - jag har packat 2 000 hittills och MÅSTE vara klar med resterade innan veckan är till ända då jag ska posta dem måndag morgon... *suck*

ALLA som har möjlighet att komma hit och hjälpa till nån gång denna veckan är VARMT välkomna!!!!
Heidi var här i söndags och kommer igen till helgen, Andrea var här idag, Marie kommer till helgen, Sofia ska försöka komma en kväll - men vi kan vara fleeeeeeeeer med fördel!

Slå en signal eller maila mej/lämna en kommentar om du kan och vill hjälpa mej! TACK på förhand!

Personligt utseende på bloggen!!!!!!!!!!!!

TUR det finns snälla människor som vill och kan hjälpa till! Marita har gjort loggan och Cissi har fixat in den och gjort bakgrunden!

Fru Grips blogg

Maritas blogg

TACK SNÄLLA, SNÄLLA, SNÄLLA!!!

Det kommer små överraskningar i era brevlådor så snart jag hinner plocka ihop nåt till er!

KRAAAAAAAAAAAAAM båda två!!

Publicerad i Skandinavisk Scrapbooking!!!!

Jiipii, jag fick med en LO i nya numret av det nya numret som jag fick i brevlådan igår!!!! Min allra första publicering! Det är ett bidrag till den tävling med sommartema som tidningen hade :-)
Bilderna är från förra sommaren, i år har vi inte varit ute med båten mer EN gång i juni... Men det SKA ju bli sommar i augusti, vi håller tummarna!

image121

Bidrag till Stellas.se

De första semesterveckorna scrappade jag rätt flitigt och skickade in till tävlingar och tidningar :-)
Mina 3 LO's till Stellas.se är nu uppladdade i deras blogg och då kan jag ladda upp dem här!
Sååå här kommer de...*trumvirvel*
Min favoritfrukost:
image117

8x8 till min BoM; jag äääälskar att vara fin i håret och tog hjälp av min frisör i Varekil och lite murgröna från berget bakom vårt hus:
image118

Och så en till Bröllopsalbummet:
image119
Den här gjorde jag hos Liza på Pysselakuten förra veckan - EN Lo och så ett gäng ATC-kort blev det på alla de timmarna...

JÄTTENÖJD är jag!!!!!!!! Återstår att se om jag vinner nåt...  Men kul har jag haft och det är det viktigaste!