Mitt galna jobb!

Alltså, som några av er vet, jobbar jag på en (tidigare) liten firma på den ort där jag bor - liten var den när jag började år 2000 - med mej var vi 10 anställda. Nu är företaget liiite större om man säger så - närmare 50 personer!!!!! Jag stortrivs ännu, att ett sånt här företag existerar är nog väldigt unikt, knappt jag blir trodd när jag berättar om hur bra jag trivs, vilken fantastisk chef jag har (haft måste jag säga nu) - en personalpolitik som inte finns på papper men som fungerar som en stor-familj... Fokus ligger på personer och grupp-dynamik liksom! Sånt är långt vikitigare än betyg och utbildning... Även om man såklart måste kunna nåt om den tjänst man söker så sker den mesta utbildning internt i vilket fall, eftersom företaget befinner sej i en nisch gemene man inte ens vet existerar...

Med de förändringarna är det ju inte så konstigt att mitt jobb har ändrat sej - hela tiden! Jag anställdes som receptionist - nån reception har vi ännu inte. Jag hade hand om växeln, post och frakter - en bra post att börja på. Den posten har de flesta på kontoret haft när de började... Jag hade tjänsten i typ tre månader... Sen behövde den dåvarande Marknads-och försäljningschefen en assistent och det blev jag. --- De senaste åren har jag mest jobbat med försäljning och med att administrera vår utbildningsverksamhet. Nu är det bestämt att jag inte ska fortsätta på Försäljningsavdelningen - vilket jag inte kommer att sakna direkt - jag ska jobba med den marknadsföring jag egentligen ska!!!!!!!!!! WOW! Men vilken röra det är; här finns liksom ingenting att starta med; eller det som finns är gammalt! Så det blir att börja från NOLL! *stön*. Kul ska det bli, men snacka om UTMANING! Eftersom jag jobbar 4 dagar/vecka (80%) känns det som om tiden inte räcker till alls! Men jag SKA inte gå upp i tid mer, jag trivs bra så här.

Nästa fokus är att få till stånd ett längre möte med vår VD - men han är så upptaget att det är stört omöjligt... Skriver säkert ett inlägg igen när det händer nåt på den här fronten - det är ju en stor del av mitt liv :-)

OrustScrap - bara EN ledig plats kvar nu!

Funderar du på att komma! Dags att bestämma sej!!!!!!!!!!!!!! I skrivande stund har vi EN plats ledig - Det här är helt FANTASTISK!!!!!!!!

Sponsorregnet från April verkar ha drivit sin kos; men vi ska väl kunna ha kul ändå? Tävlingar med priser blir det och några andra saker kan vi utlova!

Funderar DU på vad en Scrap-träff är?
Man pysslar helt enkelt tillsammans!

Sen finns det ofta utmaningar och tävlingar att delta i om man vill och oftast finns det någon butik på plats som säljer saker. På träffarna har man chansen att prata pyssel med likasinnande, prova nya saker kanske - för min del har tex. Foamstamps hittat mej på det sättet... Jag fick låna och prova - och så kan man ju göra med massor av saker; testa nån stämpeldyna, låna en stämpel, låna nåns stans - antingen verktyget och motiven eller bara motiven osv.


Man tar själv med sej sina pysselsaker - en del förbereder alster man vill jobba med - andra, som jag tar med (foton) papper, stämplar, dekorationer och verktyg och gör nåt spontant; kanske efter en skiss eller annan utmaning! Man gör såklart alster till sej själv!


Vi står alltid för mat och fika, dricka etc på vår träff, det varierar lite från arrangör till arrangör.
Och du måste inte scrappa för att få komma till OrustScrap; göra kort, ATC, altered... Allt papperspyssel är helt ok!


HÄNG PÅ! På vår träff eller någon annan i din närhet!


GRATTIS alla mammor!

Grattis på Mors Dag!
Hoppas barnen/familjen gör en mysig dag för Dej!
Ännu har vi tyvärr inga barn, men vi har inte givit upp hoppet... Vem vet, om ett år kanske jag själv är mamma? Återstår att se, men jag hoppas verkligen få uppleva den delen av livet på ett eller annat sätt...

Om en stund ska jag bege mej till min mamma, ska handla blommor på vägen - hon vill ha RÖDA pelargoner.
Jag ska passa på att kolla lite i klädaffärerna på Torps Köpcentrum också - fast jag egentligen avskyr att affärerna är öppna söndagar måste jag ju erkänna att det passa mej rätt bra just idag... (Har själv jobbat många år i olika butiker, därav min avsky...)

Kläder - jo nåt till makens 50-års dag såklart... Håll tummarna för att jag hittar nåt kul! Återkommer om/när jag lyckas :-)

Det blir inte så lång stund hos mamma, hon och pappa ska till mormor i eftermiddag, en tradition vi haft sen jag var barn. Mormor är snart 87 år och orkar inte med oss alla barnbarn/barnbarnsbarn på samma gång, så det är bara hennes egna barn som uppvaktar idag. Min mormor är min stora förebild och mentor, jag älskar henne så det gör ont när jag tänker på att hon snart inte kommer att finnas kvar... Hon tycker själv hon börjar bli gammal och skröplig (nähä - vid 87 bast!) och det klart att hon åldras, men hon är helt fantastiskt FRISK ändå! Hon bor själv (i samma lägenhet som hon och morfar köpte -47), handlar, lagar mat, städar själv. OTROLGT! Hon sålde sommarstugan strax efter hon fyllt 80...

Ha en bra dag!

Decos - min väg in i papperspyssel-världen!

Här är ett urval av Deco sidor jag hitta att jag scannat in under 2004; jag har ingen aning om hur många jag gjort totalt, jag höll på ganska länge med detta innan jag via handgjorda kort ramlade in på Scrapbooking!

Vad är en Deco då? Jo ett litet häfte som skickas runt och man dekorerar varsin sida innan den som gör sista sidan och därmed fyller decon, skickar hem den till ägaren.
Ofta har decon ett speciellt tema man ska följa.

Candy
image70

In the name of Roses
image71

Lilac
image72

Seasons
image73

Sommar
image74

Vintage
image75

Receptkort...

Ett tag hade jag verkligen dille på att swappa receptkort! Jag har flera album i 6x6 men jag använder dem tyvärr ytterst sällan :-( Nåt att bli bättre på!

Först det allra senaste, som jag gjorde häromdagen till en swap i HobbyHusets forum:
image69

Här kommer ett gäng recept-kort som jag gjort till andra swappar:
image64

image65

image66

image67

image68

Hittat fler BoM-foton

Här är några dubbel-LOs:
Jag och min moppe
image60

+ Linda hälsar på
image61

Och så en massa skolfoton från Vårterminen -86:
image62

Jag har också gjort en LO utan foton, på temat mina 10 favoritfärger (gjord på Scrappening-05)
image63

Fler tidiga LOs

Verkligen av blandad kvalitet... Men man lär sej ju på vägen och det får man ju också tänka på!
Katterna har ett eget album, jag skär till enl. måttet på albumet och klistrar in dem... Första gången när jag skulle på kurs visste jag inte att det inte var så man brukade göra *asg*.

image56

image57

image47

image55
image48

Och sen till "familjealbumet", 12X12
Frostrosor
image49

Vårkväll
image50

Vems spår i snön?
image51


Trädgårdens blommor 1
image52

Trädgårdens blommor 2
image53

Julafton -03
image54

Ett par LO's jag skickade till Scrappa's Invigningstävling (jag har dem alltså inte kvar):
image58

image59

Min allra första LO!

I september -04 gick jag min första, och enda, Scrapbooking-kurs hos Scrap- & Gift Corner i Uddevalla. JAg hade gått och kikat i butiken lääänge - ett par månader (sen Susanne öppnade) och handlat lite smått till mitt kort-makeri. Men så tänkte jag att "äsch jag vill prova" och anmälde mej...
RIKTIGT NÖJD och är förvånad över vad jag lyckades med måste jag erkänna *ler*
image46

OrustScrap 30/6

Det blir TREDJE träffen på ett år! WOW!!! Aldrig kunde vi drömma om att intresset var så stort! Första träffen var en chansning, vi la den 1/7-06 och fick massor av kommentarer om att  "ingen scrappar ju på sommaren" och "man har alldeles för mycket annat för sej" osv, osv. VILKEN TUR att vi inte lät oss nedslås! Vi visste ju att många kommer till Orust på semestern; hälsar på vänner, släkt och bekanta och/eller har sitt sommarboende här omkring. Och så är det även för scrappare! Vi är tre som står bakom arrangemangen - Maria K, Sofia (Fialisan) och jag. Vi har jättekul tillsammans, scrappare inte så mycket ihop som vi skulle vilja, men träffarna blir i alla fall av och har varit mycket uppskattade vilket gläder oss så klart!

Detaljer om just denna träffen, idagsläget finns ett fåtal platser kvar:

Vad gäller?
Var? 
Stala Församlingshem, Orust 
Tid? Kl 10-22
Pris? 220 kr

Anmälan: via e-mail till karin[snabel-a]sodak.se senast 15 juni -dock först till kvarn, max 30 personer.

Mat?
 Fika, lunch, dricka, frukt & godis samt pizza/kebab på kvällen ingår i anmälningsavgiften.
Behöver/önskar du specialmat tex allergi, vegetarian, diabetiker etc så SÄG TILL i god tid så fixar vi alternativ till dej. 

Handla:
GarnGlad/SODAK Collage Scrapbooks & Handstämplat Etc kommer ha butiker på plats.
Flera andra företagare kommer för att pyssla och tar gärna med sej förbeställningar. All info kommer till deltagarna i ett info-mail efter 15/6.

LOPPISBORD:
Har du pysselsaker du inte använder? Ta med dem och sälj dem till någon annan (gäller endast deltagare på träffen såklart)! MÄRK dina saker med ditt namn och pris och ställ en låda eller burk - också märkt med ditt namn - bredvid att lägga pengarna i. Varmt välkommen!

Jag älskar träffar och mässor!!!!!!!

Japp, jag erkänner utan omsvep: jag går på så många scrap/stämpel/pysselträffar jag bara kan! Och syr lappteknik i grupp varje vecka (helst - om jag orkar)! Från första gången jag träffade en kompis som bjöd hem mej och visade alla sina Lappteknik-alster (TACK Linn!) och lockade med mej till en träff så har jag ÄLSKAT att träffa andra med samma intresse

Antar att jag kände mej lite halvgalen innan; ingen av mina andra kompisar höll eller håller på som jag!
Så har DU inte varit på träff tidigare, prova! Att träffa andra, pyssla tillsammans, låna saker, prova nåt nytt osv är härligt tycker jag! Jag VET också att det finns en del som inte alls trivs med att pyssla med andra runt sej... En del av dem går på träffar ändå just för att prata och inspireras!

Kort - nåt jag gör när jag måste numera...

Varför gör jag så få kort??? Numera blir det bara när jag måste ha ett, när nån fyller eller så. Egentligen skulle jag vilja göra mej ett stort lager att kort att välja mellan, eller kanske sälja från nån gång ibland... Tja, det kanske kommer...

Här är några av de kort jag har foton på:

En scrap-kompis fick barn:
image28

Till bästa vänninan på Alla Hjärtans Dag -07
image29
insidan av samma kort:
image30
och den lilla "tagen":
image31
Till en cancersjuk scrappare som numera tyvärr är död :-(
image32

Kort med ficka på insidan:
image33
insidan:
image43

Ett 50-årskort:
image44
insida:
image45

En hel hög kort som Sofia (Fialisan) och jag gjorde tillsammans som TACK till alla sponsorer till OrustScrap april-07:
image34

Och så ett gäng julkort av blandade "åldrar":
image35

image37

image38
image39

image40

image41

image42

Fler BoM -LOs

Här är några till:
När jag var 8 hade jag mitt första alldeles egna barnkalas med kompisarna! Minns det ännu som en enormt stor händelse *fniss* LOn gjord på Scrappening-05.
image26

Karin Haas: Var ju bara tvungen att göra en LO i min BoM över den brevvän som betytt mest för mej; Karin Haas i Tyskland. Vi brevväxlar inte nu, men håller kontakten och har träffats några gånger! En riktig utmaning för mej att ha ett sv/v och ett färgkort på samma LO... Blev jättenöjd! Vid vänster sida sticker det ut en tag med info om Karin och vår vänskap... Var med på en skissutmaning på Scrappening 29-30 okt-05 med den här LOn.
image27

Karin 6 år - liten pysslare...

Min allra första LO till min BoM! Bestämde mej för att göra den i 8x8 och gillar verkligen formatet :) Bilden är tagen i förskolan... "Pysslade" redan då! LOn gjord på Scrappening-05 - allra första försöket med akrylfärg och Foam stamps!
image25

Book of Me!

Ett av mina första Scrapbooking projekt! Pågår ännu, men det är så jag vill ha det! Då och då får jag ett anfall och vill göra nåt för MEJ! Då är det helt perfekt att göra en liten LO till detta album i 8x8.

Just nu hittar jag inte foton på de LOs jag gjort, så jag får återkomma med det...

Urflippat med blommor!

Under HobbyHusets Cybercrop i april gjorde jag en tolkning av det här CD-omslaget:
image22

Det blev så här...
image23

Tror den ska sitta längt bak i vårt album sen, som en fin "sammanfattning"!

Fler sidor till Bröllopsalbumet...

De två följande LayOuterna kom inte förrän ett helt år senare, då gjorda till cyberpyssel på forumet Pyssel.net.
image20

image21


Allra första sidan till albumet!

Gjorde jag sommaren 2005, en lite trevare... Hittade ett papper jag tycker passar så bra till färgerna vi hade, det är Basic Grey Sublime "Flower". Jag hade bara köpt ETT av nån anledning, men har senare fått resp. bytt till mej några fler från snälla scrappare på olika forum.

image19


Bröllopsalbum

Nån bild på själva albumet har jag inte ännu, det har jag missat! Ska fixa till det så snart jag är i gång och tar kort på LOs etc. Formatet är 12x12.

Vi gifte oss 2004 efter 12 år tillsammans! Det blev en underbar dag såklart - vi hade inte ställt så höga förväntningar utan lät dagen bli vad den blev - och det var nog tur det!

Det var sommarens hetaste dag, 31/7, vi höll till i Rådhuset, vid torget i Uddevalla. Vad vi inte haft koll på förrän bara några dagar innan var att Fjordfestivalen skulle hållas JUST denna helg och att torget var en del av festivalområdet! Så när vi kom för att ta kort etc lite före vigseln dånade det hårdrock från scenen... Eftersom det var så varmt ute och solen låg på hela långsidan av Rådhuset blev det varmt inomhus och nån öppnade fönstret - det var bara att stänga det igen!

Vårt värdpar var underbara och vi hade en fantastisk dag. Det har däremot tagit emot att scrappa om den! Först för att jag kände mej osäker - jag började i september -04 och ville inte ge mej på dessa foton det första jag gjorde... Nu känner jag mej varm i kläderna så när makens album är klart ska jag ge mej på fler foton från bröllopet också!

Solen skiner alltid!

Solen skiner alltid!
Jag är soldyrkare! Tror jag levde mitt förra liv i ett helt annat klimat än det vi har i kalla norden... Älskar dock den svenska sommaren när den visar sin bästa sida. Allra bäst trivs jag i runt 30 grader i luften och minst 25 grader i vattnet - för jag ska ju sola och bada såklart!

Fler sidor

De här ligger inte i nån som helst ordning, det ska jag fixa i själva albument sen när jag är "klar" - lär inte hinna fylla det helt, men det är ju också kul att kunna lova honom att fylla på det och även att han kan få önska sej sidor han vill ha! Jag har inte hittat så mycket foton från när han var barn tex. Och när jag har hittat så vet jag inte vilka personerna runt honom är - säkert kompisar, kompisars syskon och föräldrar, kusiner jag inte känner igen när de var små osv. DE korten ska jag scrappa åt honom sen har jag tänkt mej!

Först ett par sidor jag SNABBSCRAPPAT ett par mornar innan jag gått till jobbet - och då är de verkligen snabba! Jag kan fila på EN Lo en hel helg... *stön* Blivit lite bättre på att bestämma mej numera, och det kanske tack vare dessa! Den första är jag jättenöjd med!
image9

image10

Ett par dubblar:
Först solsemester;  nåt som vi varit på ganska många gånger nu - och han hävdar fortfarande att han inte är så mycket för det?!? Hmm, det syns, eller???? HA! Han njuter precis som jag gör!
image11

Och så bröllopet -04 såklart! Här har jag försökt vinkla det mer på honom än på mej, och dokumenterat lite extra.
image12

Några sidor fick jag gjort under HobbyHusets CyberCrop i slutet av april:
Den här är den enda sidan jag skriver TILL honom på; resten har jag försökt hålla mej ifrån det, det ska bli hans album i största allmänhet även om jag gör det till honom.
image13

JAG VANN färgutmaningen med den här! WOW, min första tävlingsvinst nånsin!!! Fick ett paket med bling-brads och Hydrangea-blommor i pris.
image14

Jag gjorde också en expriment-LO med garn. Han gillar DANMARK och har vi har varit där massor av gånger tillsammans förutom alla gånger han åkt dit själv eller med målarkompisar:
image15

En LO om att han äskar katter! Just den här är gjord till Scappiz medlems-annons-utmaning nu i maj.
image16

Färglek igen: nu om hans målningar och utställningar - särskilt en som blev en dundersuccé men som lokaltidningen inte hade "tid" att gå och titta på...
image17

En annan färgsprakande LO där jag för första gången testat vågformer: allt går väl ut på att utmana sej själv?!? Inte helt nöjd, jag tycker den blev lite för rörig men gör INTE om nån LO av princip! Jag ville testa att inte scrappa i blått bara för att det handlade om havet! *ler*
image18

De två första LayOuterna - från Vänerträffen i feb.-07

Ett tänkt Tävlingsbidrag; gjort med det tävlingskit jag beställt till träffen. Men så lade jag till Chip board bokstäverna och så kunde jag inte tävliga med det *ler* Spelar dock ingen som helst roll!
Färgerna stämde inte alls med vad jag är van vid och vad jag gillar, men jag tror faktiskt att de passar min man, så det var ändå kul att prova! Ibland behöver man ju vidga sina vyer :-) Dessutom hade jag ju sepiafärgade foton med mej och DET passade bra!
image6

Sen köpte jag lite nya papper av Inky Wings och då gjorde jag också den här LOn om vår damm som maken ursprungligen byggde tillsammans med sin far - för sisådär 35 år sen! Den är omgjord i flera omgångar och det står lite text om det på den tag som sticker ut bakom det stora fotot - den går alltså att dra ut.
image8

Själva albumet:

Jag började på albumet i vintras; startskottet gick när jag var på Vänerträffen i Karlstad i slutet av Februari. Där köpte jag albumet från AMM av Annas Scrapbooking och gjorde första LOn som ett tävlingsbidrag!
Gillade detta album som kändes lite manligt! Hade egentligen inte tänkt göra det i 12x12 men så fick det bli när jag hittade detta album som var "helt rätt" till honom!
image3

Makens 50-årsalbum!

Ska försöka få tagit foton på alla de LayOuter som jag gjort till hans album; han fyller den 11/6 så jag har ett par veckor till på mej att göra nån mer... Det har verkligen varit roligt att ha ett hemligt projekt men också svårt eftersom jag så gärna vill visa och diskutera allt jag gör med honom... *fniss* Några LO's har han faktiskt sett, men han vet inte om att de hamnar i HANS album - för det vet han inte att det existerar!

Hittat hit igen!

Jaha, så mycket för att blogga var jag! Ett år sen nästan.... Nåja, ett nytt försök; framför allt kanske för att jag verkligen kommit igång att scrappa nu under våren och vill ladda upp mina alster på ETT ställe och inte på varenda forum... Återstår att se om jag fixar detta nu då!