PIF - Pay It Forward

Jag har vunnit en PIF-utlottning i Cia's blogg  :-)


Vill du ha chansen att få en PIF av mig så skriv en kommentar till det här inlägget. Du kan skriva fram tills midnatt på lördag 2/12 så drar jag sen 2 stycken personer som får en scrappig gåva av mig och sen är det din tur att göra likadant på din blog och skicka vidare 2 kuvert med material. En lott/kommentar per person är det som gäller.

Låter det skoj!?

Skriv då en kommentar här och nu!

Bifogar ett foto också, lite roligare än bara text i inlägget *ler* Det är så gråmulet här nu att jag längtar efter vår, ljus, vad som helst! Hittade detta nånstans på nätet tidigare i år, tänkte arrangera ett liknande när jag får/köper tulpaner nästa gång - brukar ju bli nån gång efter jul... Ha en bra dag!
image246


Grattis kort efter Kort i fokus CardJacked v48

Igår när Emelie och jag pysslade gjorde jag ett Grattiskort till en kille/man som fyller år efter jul. Jag tycker kill-kort är svåra att göra men är rätt nöjd med detta, som är gjort efter en kort av Tettiz som är veckans CardJacked.
Jag inspirerades av de runda hörnen, stygnen runt (som jag gärna använder själv också), pappret i mitten med mycket synslig CS runt , motivet vänsterställt samt motiv och text i två olika "rutor".
image245
Som vanligt blir det inte bra när jag scannar... MÅSTE få ordning på nya kameran snart (hitta vad jag gör fel...).

Svart, slät CS som bas, mönstrat papper från AMM, filurstämpel (TACK Emelie för lånet) och grattistext som jag inte vet stämpeltillverkaren på tyvärr :-( Ett par blommor, några blad, två skruv-brads, en brun penna och lite fluid chalk och sen var det klart. Nu efteråt känns det som jag borde bytt plats på texten och motivet kanske, men det får bli på ett annat kort.

För mej känns det ovant med så mycket synlig CS men det var helt klart kul att testa och jag kan tänka mej att göra fler kort i samma stil!

Ett litet ord Extrautmaning #20 - WOW!

Så har jag scrappat även ikväll... Trodde inte jag skulle orka det; har pysslat med Emelie några timmar idag (TACK vännen för skratt och inspiration och allt annat!) VILA står på schemat imorgon...

Men det är då det. Först:
WOW! Det är dagens ord på bloggen Ett litet ord.
'
Jag fick fundera en stund; min första idé funkade inte, skulle scrappa ett nyårsminne 12x12" - för jag får inte ur bilderna ur nya kameran än (återkommer till detta ämne en annan dag...) Jag var ju alltså tvungen att scrappa i ett format jag kunde scanna... Och kom på att jag ju kunde gör en till "ego-boast"-LO :-) Så här är min WOW! Som vanligt med en skugga från scannern. *suck*
image244
Jag har scrappat om min ryggsäck som jag sytt i lappteknik, det är några år sen nu, ska leta upp när den blev klar och skriva det på "fliken" sen har jag tänkt. Formatet 6x12" alltså än en gång. Bakgrundspapper av okänt märke, tror jag köpt det av Engströms på nån mässa. WOW utstansat i röd, slät CS med Qk Marisa mini UC. Det utstansade anteckningsarket har jag fått av MiaPuh tror jag. Chalk i två olika färger, edge scraper för att rugga upp fotokanterna och en blå+ en svart penna. Några bandsnuttar har jag också häftat fast. På fotona har jag skrivit med en ZIG Foto Signature-penna.

Jag har tagit med en bit av ett band på LOn, jag har använt på ryggsäcken. Jag vävde det som barn på en liten bandvävstol jag lånat av en faster. Hade det som skärp då; i mellanstadiet tror jag det kan ha varit. Det är med det bandet och jeanstyg jag hade basen, sen har jag valt tyger utifrån det! Är så glad över min ryggsäck; älskar färgerna och har använt mönster som associerar med havet. Nu ligger ryggsäcken tyvärr i en hög med andra prylar - ryggsäcken måste lagas lite...


Ett litet ord Extrautmaning #19 - Stöd

Ett litet ord hade en utmaning idag också! Extraord #19 = STÖD! Såg den sent men visste direkt vad jag ville göra: Den underbara buketten från jobbet... Lite väl rörigt med texten direkt på det mönstrade pappret, men jag ville inte dölja blommorna. *hmm*  Scannad LO så därför är kortändarna "avklippta" på bilden...
image243
Bakgrunden är BG från "Stella Ruby"-serien, det mönstrade med text på har jag fått en spillbit - okänt märke. Gnuggboktäver MM Rummage (white). Ett par små bin - gnuggisar från Penny Black. Svart, brun och vit penna. Flourish från min nya Rev-die. Tog med kortet som satt i buketten också...

ATC - mina allra första!!!

Till en sommarswap på forumet Stämpelsnack gjorde jag dessa i augusti i år; mina ALLRA första ATC - och det blir fler för det var jättekul!!!!!!
image242
Enkelt gjorda med bas av mönstrat papper från KMA, stämpelmotiv från Erikas stämplar färglagt med akvarellpennor, garn och band.

Mina bidrag till födelsedagsalmacks-swap

På forumet Stämpelsnack har det hållits en födelsedagsalmanacksswap som idag kom tillbaka i lådan. Vi var 6 st som var med och vi gjorde alltså två månader var. Mina månader var februari och oktober, de bladen ser ut så här:
image238
februaribladet har jag använt en snögubbe-stämpel från Forma Hantverk och swirls från Autumn Leaves (embossade med snö-pulver från Octoberstamps), texten är MM's magnetstämplar (Providens).
Oktober har jag använt en månadsstämpel från kortmakaren och en bit mönsterpapper m svampar från Heidi Grace/FISKARS.

Återstår att se om/hur jag ska montera ihop alla tolv bladen och var jag ska göra av almanackan... Kanske kan den passa nånstans i nybygda hallen sen funderar jag på... Men den hallen är väl inte klar förrän om ett år eller nåt... *ler*

Djurens julhälsning

Ett kort som bidrag till Novemberutmaningen på forumet Svensk Scrapbooking - tema JUL i fri tolkning...
image237

Jag har använt djur-bubbar från Landstoken (ren/älg, uggla och gris), Qk julstjärna mm. God Jul är stämpel från Erikas stämplar och Gott Nytt År har jag stämplat med MM's magnetstämplar (Providens). Kortstommen är papper från 3bugs tror jag. Har scannat detta kort, får inte bort skuggan... :-(

Kort i Fokus: vitt, blått & silver

Utmaningarna i bloggen Kort i Fokus har ingen tidsegränsning (oftast) utan kan göras när som helst. Veckans färgutmaning hittar du här. Och som färgerna nu är, passade de perfekt till mitt pågående jul-projekt... Ett julkort jag gjorde igår som fick ligga på tork (stickles) för fotografering idag:
image235
CS är bling, syns tyvärr inte. Mönstrat papper av okänt märke. Stämpelmotiv från Forma Hantverk färglagd med distresser och akvarellfärg, texten från Erikas stämplar. Garn från GarnGlads nya "Farbror Blå"-kit, Stickersstjärnor, några mönstrade brads från Q & Co., stickles som extra glitter i snön.

Ett litet ord Extrautmaning #18 - Positiv

Ett lite ord: Idag också! Jiipiii!!! Extrautmaning #18 - mitt bidrag "Glad & Positiv"

image234

Bakgrundspapper; 'juleruter' från 3ndypapir.no - en ljuvlig julserie som även kan användas till annat. *ler* De härliga swirlsen är motiv i pappret! Stickersbokstäverna är de allra första jag köpte mej, har inte förpackningen kvar så jag vet tyvärr inte märke. Stämpelmotiven är från en miniserie stämplar köpta på Gallerix, utstansade ur akvarellpapper med en QK Mosaik tile-die. Några brads, en brun och en svart penna. Fotot är taget på en scrapträff hos Kristina & Madde i Mölndal i maj-05!

Texten lyder:
Jag ler & skrattar väldigt mycket!
Älskar livet; sol, värme, kärlek,
vänner, blommor & träd, djur av alla slag,
musik, tyger & papper. Färg & mönster, ljus
& glädje. Gnistrande snö, brusande hav,
susande vind - LIVET!

Ett litet ord Extrautmaning #17 - Ljus

Extrautmaning #17. I bloggen skriver Kristina/Madde idag: "Mörkret omsluter oss tidigare och tidigare på dagen... och därför blir ordet LJUS!" och jag hänger på direkt med en LO till makens album, han tänder massor av levande ljus - alltid, men speciellt mörka dagar/kvällar. Så här kommer min tolkning, fotot har maken tagit, det är nåt år sen eller kanske två...
image233
Inte helt skarpt foto av mej, men åtminstone inget blänk! Ser nu att det ligger lite skräp på LOn som inte ska vara där... Inga ljusa prickar/streck i verkligheten!

Bakgrund: DCWV ett papper ur "Old world Stack", en bit orange Bazzil (orange peel). Rubriken stansad ur spillpapper av okänt märke med BK "Morgan"-bokstäver. Chalk, loopy brads, runda gem och garn. Svart penna.

Texten lyder:
Kompakt mörker. Höst, vinter, eller en sommarnatt.
Det är alltid lika härligt att tända levande ljus.
Lågan ger ljus och värme.
Den är också vacker & farlig.
När den flammar & speglar sej bildas konstnärliga skuggor.
Stearin 100% ska det vara.
Det brinner lugnt.
Bildar ibland vackra mönster.
Många levande ljus...

Ett litet ord #21 - Framtiden

Ett litet ords utmaning nr 21 är ordet FRAMTIDEN. Vi pratar mycket om miljön och framtiden här hemma nu och därför ville jag dokumentera detta inför... framtiden *lol*

Foto med lånad kamera, får inte bort blänket... (jag är ingen bra fotograf!) 
image231
BG 'Jack Frost' ur Blitzen-kollektionen är bakgrund, det grå pappret är Fancy Pants 'Gradpa's closet' Blue, mönsterpapper med mössor från swap (vet inte märke), stämpelmotiv från Octoberstamps färglagt med diresser och akvarellfärg, QK snöflinga, brad, öljettbrads, grå och svart penna. Rubriken är: svart- rub-ons MM 'Heidi' black, vit- BK Morgan i vit CS, grå- QK Star Mini i det grå FP-pappret.

Texten skrev jag igår och den lyder:

"Foton från december 2004; det är underbart vackert i vår närmaste omgivning dagarna före jul! Så här vill vi alltid ha våra vintrar; snö, kyla, sol - en gnistrande tillvaro. Men allt som oftast blir det inte så numera; barndomens vita vintrar med pulka, skidor och skridskor verkar så långt borta när det regnar, är plusgrader, dimma... Inte bara i november utan även i januari, februari och kanske början av mars månad.


Under året 2007, inte minst nu under hösten, har "Klimathotet" varit en fråga som diskuterats flitigt. Vi själva har köpt ekologisk mat och disk- och tvättmedel utan fosfater i flera år. Vi köper lågenergilampor och en av våra två bilar tankar vi med etanol istället för bensin. Men alla gör inte det - många gör ingenting! Det oroar oss, det oroar många - många vill men vet inte hur... Många vill men har inte råd... Eller?


A
l Gore blev inte president i USA men han har blivit en frontfigur när det gäller klimathotet och hans film har setts av många miljoner människor. Sten-Ove jobbar bl.a. med miljöfrågor i Uddevalla Kommun och under hösten har t.ex. framtida vattennivåer i Uddevalla Centrum varit på tapeten. Stiger vattnet 2 meter ligger hela centrum och delar av söder under vatten! Men många vill inte lyssna, vill inte veta... Men vi kan inte gömma oss längre, vi måste ju GÖRA nåt! Men VAD kan man göra?


Man kan göra sitt bästa! Man kan försöka! Varje litet steg framåt är bättre än att backa!


Alla barn borde få åka pulka, borde få lära sej åka skidor om de vill. Att ta en promenad i ett vintrigt landskap borde vara en självklarhet i december och flera månader framåt. Vi vill ha vita vintrar i framtiden också!"


Tävlingsbidrag till Scrapbodans Personliga Namntävling

Scrapbodan väntar tillökning, en liten son är på G och Ulrika och hennes man ville ha namnförslag. Tävlingens vinst värd 1.000:- - klart jag ställer upp! Namn är så jättesvårt och väldigt personligt, men förslag kan jag alltid komma med. Det första som dök upp i mitt huvud den dag jag gjorde kortet (onsdag förra veckan?) var JESPER! Så jag skickade in detta, som nu ligger i Scrapbodans blogg:
image228
Pojken och hunden är stämplar från hÄnglar, granarna och snögubben är vellumstickers, Jesper är stämplat med Flowerets mönstrade alfabetsstämplar, fotohörnen är också en stämpel från Floweret,  mössan på marken kommer från en PennyBlack-stämpel... Färglagt med Distresser, mina nya favoritfärger! Vit penna "sharpie" för att förstärka snökänslan, det blå pappret med lite sliten look är faktiskt baksidan av ett mönstrat... Brun Bling-CS som kortgrund. Blommor, halvpärlor och en utstansad snöflinga.

Återstår att se vad de väljer för namn; har ingen skickat in "rätt" lottas priset ut, så klart man tog chansen att vara med *ler*.

Fler utmaningskort Kort i Fokus v 47

De senaste dagarna har jag inte fått så mycket gjort, jag har huvudvärk, är hängig och jättetrött... :-( Men det beror troligtvis på att medicinerna nu sätter in ordentligt och det är BRA, så jag mår nog snart bättre tror och hoppas jag!

Här är de två senaste julkorten:
Skissutmaning v 47 från Kort i Fokus:
Men jag hamnad låååångt ifrån där jag tänkt mej kan jag ju säga; det här kortet ville inte samma som jag... *hmm* Inte så likt skissen...
image229
God-Jul stämpel från Stämpelboden, den lilla tomten tror jag är Z-stämplar och så en mini-bubbe från Landstoken. Bandet fick jag av Dilorf häromdagen. Mönstrat pappersspill av okänd tillverkare. Guldembossat god gul-texten samt kanten som jag ritat med en embossingpenna.

Sen hängde jag på veckans CardJacked också, lite mer likt ursprunget men utan bakgrundspapper som jag helt enkelt glömde... Och så ville jag ha lite pynt runt cirkeln också.
image230
God Jul-stämpel från Erikas stämplar tror jag, och pakefilur från Kortmakaren. Garn från GarnGlad såklart. Hittade min fernstans häromdagen och satte den genast i arbete *fniss* GILLAR den SKARPT! Ett av mina bättre köp... Tror det var på mässan i Helsningborg våren -06 när Maria K och jag åkte ner på Scrappizträff som jag köpte den.

julkort, julkort, julkort...

Det är såååå kul, nu är jag igång med kortmakeriet på allvar känns det som! Och jag är så glad över att jag har lust att pyssla; det är ett gott tecken och det var länge sen jag såg nåt sånt... *ler*

Här är de senaste julkorten (med undantag för några som jag ska tävla med har jag tänkt):
image222
En filurtomte, utstansade bokstäver, band och stickers...  (Bandet har inga ränder; det är ett  vanligt, slätt satinband! Min scanner bråkar!) Tja, enklare kan det nästan inte blir, eller? Jo, kanske detta: Ett bokmärke, en blomma med brad, utstansade bokstäver och några häftklammer (som är gröna men det syns inte). 
image223
image224
Den vackra embossade gunghästen ovan och tomten nedan fick jag som värdinnegåva när jag höll i en swap.
image225
Garnet finns i GarnGlads julspecial-07. Blomman är från en ljusmanchett.

image226
Ytterligare ett kort med tygjulstjärna jag fått av Cia. Pappret med julsymboler och text från tidningen Scrapbook Inspirations förra julen.

Och så ett kort jag gjort tidigare men glömt lägga ut:
image227

Fler lär det bli, jag har många idéer kvar :-)

Färgutmaning orange, grönt o rött - Kort-i-fokus

Ett julkort till, knepigt med orange men jag fick dit lite tillslut ändå... Här finns utmaningen, den kom redan v 40.

image217

TACK Krumeluran för det stämplade motivet. Det ustansade har jag också fått av någon, både bokstäver och det gröna - två olika personer möjligen men tyvärr har jag glömt bort vilka ni är *skäms*.

Återvänder till skrivbordet och ska försöka få ihop fler julkort, många utmaningar kvar hos KiF och lite andra idéer har jag också.

Julkort i färg

Underlig rubrik? Tja...

Första julkortet är gjort efter Kort i Fokus färgutmaning:
rött, blått o vitt. Fick ett sånt underbart papper i en swapp som landade idag att jag visste direkt vad jag skulle göra:

image215

Och så har jag gjort klart ett av de halvfärdiga korten från i onsdags, en mer rosa variant:
image216
Edit: Runt motivet med mössen och lyktan är det garn från GarnGlads julspecial-07 :-) kika in på www.sodak.se och välj butiken.

Ett litet ord #20 - Modet

Utmaningen finns här. Ett svårt ord men jag kände ändå att jag ville gör nåt med det, speciellt nu när jag är sjuk och verkligen kan behöva mod...

Formatet är 6x12 men eftersom kameran gått sönder så fick det bli scannern som inte riktigt tar ända ut i kanterna... Och jag är inte kompis med scannern; skuggan på det vita vet jag inte hur jag ska få bort :-( Men här är i alla fall min LO:

image214

Fotot är taget från sängen; fråga mej inte varifrån jag fick idén... Men när jag var förkyld var detta det jag såg flera dagar i sträck och jag kände lugn av det! Ville väl omedvetet dokumentera känslan kanske?

Tävlingsbidrag Pysselgårdens oktoberskiss

Här är ett bidrag gjort i 2 färger + en accentfärg - blev kanske för mycket orange för att det ska kunna kallas accentfärg men ändå... LOn hamnar i makens album, den är ren i stilen och passar honom jättebra *ler*
image170

Jag har använt:
-CS Bazil washboard + Bazill Orange Peel.
-Beige brads från SEI, vita brads från Queen & Co.
-Monogram fr MM målad med akrylfärg (MM Spotlight)
-Vita stickersbokstäver av okänt märke
-Beige rub-on bokstäver från Royal & Langnickel "The alphabet book" förstärkta med vit penna.
-Vit blomma, orange blombrad
Vi penna = Sharpie

Jag vann ingenting men vad gör det om hundra år...?

Publicerad på Scraputmaningen!

Surfade runt efter inspiration och hittade mej själv! Laughing Laughing Laughing Hade glömt bort att jag skickat in nåt ens, så det var en härlig kick inför dagens pyssel! Tänkte försöka få ihop nåt till "Ett litet ord" så nu ska jag sätta mej vid skrivbordet istället för att hänga här! Men först en länk där jag är med http://scraputmaningen.blogg.se/1195042814_ett_litet_urval.html

Det är den här LOn till bröllopsalbumet:
87911-213

Fler julkorten från igår 14/11

Jag sov ganska bra för en gångs skull och fick ju lite energi av det. Jag pysslade under eftermiddagen och framåt kvällen kom Sofia en sväng också - tack vännen för sällskapet och tipsen när jag körde fast! (Nästa gång hoppas jag du inte får lika många telefonsamtal... *ler*)
Julkort fick jag i alla fall gjort! Och det var kul att exprimentera lite utan julpapper, rött och grönt... Börjar få in tekniken med PENSEL till distresserna, TÄNKA SEJ!  Vad som inte syns på de två första korten nedan är att vissa stjärnor har fått 3D-lack för extra effekt.
image209

image210

image211

image212

Har ett par till på G, återstår att se om jag orkar göra klart dem idag - har sprängade huvudvärk som säkert är "baksmälla" efter gårdagskvällen...

Färgutmaning v45 Kort-i-fokus

Rött, vitt, guld - kul kombination perfekt till julkort! Här finns utmaningen. Mitt foto är inte bra, men nu har jag försökt massor av gånger och det blir inte bättre... CS är alltså VIT, inget annat. Och det embossade är riktigt gnistrande guldigt, du får väl försöka föreställa dej det... *suck*.

image208
Garnet finns i GarnGlads julspecial-kit som finns ute nu.

Enkelt julkort efter skissutmaning i Kort-i-fokus!

Dags igen! Nu när jag ska göra många kort tar jag alla chanser till inspiration och Kort i Fokus är en jättbra blogg för det tycker jag! Här finns skissen. Det finns färgutmaningar och annan inspiration - och just nu en månadstävling som jag sponsar med GarnGlad, kolla in den!

Mitt kort efter skissen var verkligen snabbgjort:
image207
Den härliga stjärngossen är en stämpel från Landstoken (tack Anne/Lillan för motivet), textstämpel från Pysselmyran + bokstäver som är MM magnetstämplar (Providence). Övrigt material ur gömmorna.

Allergi - mat jag inte tål

En lista för vänner som jag ska vara gäst hos... och för mej själv som minneslista eftersom det börjar bli mer än jag kan komma ihåg ju :-(

Min klåda hör ihop med pollenallergin -också som korsallergi med mat.
Den mat jag hittills vet att jag inte tål:
Uppdaterad 2007-11-18

TOMAT
mandel och nötter av alla slag
(utom jordnötter som inte är en nöt...)
Solrosfrön
Äpple, päron
Persika, nektarin
plommon, körsbär
Citrusfrukter
Råa morötter (och rå potatis)
(kokta är helt ok)
Nypon
Anannas
Kiwi
Melon
Jordgubbar

De flesta brukar tåla maten kokt - men det är bara morötter och potatis som jag klarar, resten är helt enkelt INTE ALLS...

Jingel Jangel - inköp

SHOPPAT! Och träffat många trevliga människor! Kunder, kollegor och kompisar!!! Har jag missat att hälsa ber jag om ursäkt - jag är disträ just nu... Är bara SÅÅÅ glad för att jag faktiskt hade ork nog i dag att verkligen åka. 4½ timme blev hela utflykten, ganska lång tid för mej nu...

Min förbeställda cuttlebug har hittat hem - jag SKULLE inte ha nån, jag vet! Men jag gillar stora utstansade swirls, albumblad etc---- Så jag gav mej - den gröna insekten har landat även här... En Qk GooseBumpz "Curls" och en die "Flourish" (båda till Revolution) fick följa med och Svenska och norska julpapper samt några ProvoCraft-papper som jag tror blir bra till julkort eller vinter-LOs, några stämplar: en journalingstämpel och en mini-bubbe från Landstoken, två jultext-stämplar från Prick-i-form och en tomte från Inkido (köpt av Format). Och så blev det en julröd distress, blommor så klart - men hittade inte mycket blad så det blev inga nya. Men! Jag hittade ett clearstamps-alfabet (Sassafras Lass "Wood Grain") som jag bara älskar! Har rub-on bokstäver i det typsnittet som nästan är slut så detta var PERFEKT! Det fick också bli embossingpulver i guld och silver- som jag verkligen trodde att jag redan hade men inte hittat i så fall... Och så en ny bekantskap, norska tidningen "Vi scrapper" -verkar vara ett härligt Julnummer, ska bli kul att kolla in en för mej ny tidning. Tja, det är väl det hele... Så här ser högen ut:
image204
Inte med på bild är en julklapp jag också köpt *ler* - ska bli kul att överraska nån med den sen (jag har bestämt vem men tänker inte säga nåt såklart!).

Väl hemma är maken tillbaka - UNDERBART!!! Han har haft en bra målarvecka i Danmark tror jag men det är så skönt att han är hemma igen!

Kram-kort efter skiss v44 Kort-i-Fokus

Här finns skissen. Gillar verkligen att få lite utmaningar att göra kort, så den här bloggen passar mej bra när jag är på kort-humör. Det läggs ut några utmaningar varje vecka, men man kan göra dem när man vill!!!

Det tog mej sammanlagt 3 dagar att få detta klart *fniss* men det beror mest på "finishen" med dubbla lager 3D-lack mm. Jag har en bestämd person i tankarna som mottagare till detta kort, men det ska följa med en present också och den är inte klar ännu...

image203

Stämpel från Landstoken (mini-variant) färglagd med distresser, CS Bazil Washboard, mönstrat papper spillbit från WGA-paket, garn från GarnGlad, utstansat fr swap tror jag, blommor, halvpärlor, stickles, 3D-lack, svart penna (ZIG). Kortbasen är VIT, ingenting annat...

Kort och present i posten idag!

Jag är vald till den allra första "månadens medlem" på Svensk Scrapbooking - gissa om jag är stolt *lol*.

Idag har jag fått ett härligt kort och en liten present, en Katja -tomte!!! Jag blev så lycklig, så ni anar inte - TUSEN; TUSEN TACK Katja och teamet på Svensk Scrapbooking!!!!


Min scanner är inte riktigt på humör, men här är i alla fall det jag fått även om bilden är kass:


image202Ett kort bara för att - glädja nån!

Idag har jag gjort ett kort till en kompis som har det kämpigt nu. Vill skicka en hälsning att jag tänker på henne, imorgon går kortet iväg i posten - destination: en ort i Blekinge.

image201

Fotot blev lite konstigt i färgerna, det är mycket roligare i verkligheten...
Solen skiner på Orust idag; jag har inte nån direkt energi men är GLAD och det är så härligt! KRAM till hela världen!

Kul tävling: Positiva veckan!

Åh, så glad jag blev när jag hittade detta; passar ju sååå bra och man mår bra själv - KANON, Jane!

Allt nedan kopierat från
Scrapaddicted's blogg:

Positiva veckan!

Fr.o.m. idag fredag den 3/11 kl. 11.30 fram till söndag den 11/11 kl. 11.30 ställer jag till med
"Positiva veckan" hos ScrapAddicted...

Vad går det ut på?
Jo, jag vill att ni scrappar, kortmakar, altrar saker som andas GLÄDJE, POSITIVITISM och LYCKA!

Träng bort allt surt, trist, bittert och ruggigt (om det finns något sådant) i ditt liv och SKAPA utav hjärtats lust!
Kanske har du speciella foton som gör DIG glad, eller papper som får dig att le?
De där speciella minnena???
Sätt på en låt som gör dig glad, ignorera regn och blåst utanför ditt fönster, häll upp ett glas eller en kopp av din favoritdryck... NJUT!!!
Och kom ihåg - du är BRA!!!

Regler:
Ditt alster ska vara tillverkat efter att du läst detta inlägg.
Du får delta med ett alster i tävlingen.

Jag är "enväldig" domare, och vinsterna du är med och tävlar om följer nedan:

Du som gjort alstret jag blir allra gladast utav vinner hemliga produkter till ett värde utav 500:-
Du som gjort alstret jag blir nääästan lika glad utav vinner produkter till ett värde utav 300:-
Alla övriga som deltar får en hemlig gåva värd 25:-

Vill ha bidragen till följande mailadress:
scrapaddicted@loberod.com

Bilden ska vara i ca. 400 pixlar, och glöm ej att skriva din adress i mailet!

Sprid ordet vidare, nu ska hela Sverige scrappa & pyssla med ett leende på läpparna ;-)

Jag kommer att lägga in alsterna här efter hand,
hav tålamod om det ej kommer upp omgående eftersom det just nu är högsäsong hos ScrapAddicted :-)

Stor kram
Jane / ScrapAddicted

Fars Dag-kort

SOLEN SKINER! Härligt att det kan vara sol i november!

Idag gav jag mej på att vika den lilla skjortan som var med i senaste numret av Scrapbooking mm. Pilligt var det, men det gick efter en del trixande. Här är så kortet klart, Fars Dag är nästa söndag *påminner*.
image200
Kortbas är Bazill Washboard, slips-papper från Karen Foster, det randiga papret en spillbit Wild Assparagus, skjortan vikt av spillpapper fr ChatterBox (baksida), slipsen samma papper (framsida)! Slipsen har jag även "ritat" en knut på, man kan ta en knapp eller brad eller helt enkelt knöla ihop en bit papper om man vill. Utstansat från en swap, chalk "Chestnut roan", garn från GarnGlad.

TACK för titten!