Kort i fokus v 4

Ännu en vecka med utmaningar i bloggen Kort i Fokus - kika in och bli inspirerad DU också!
Mina bidrag den här veckan är ovanligt "enkla" till och med för att vara mina, det är kul att variera sej lite:

I måndagens Card Jacked-utmaning:
En kompis har fått lunginflammation och behöver muntras upp! Hon gillar LILA. Jag gillade pappersbitarna bakom motivet, de rundade hörnena på bakgrunden och den stora motivrutan. Jag använde min ruta till texten, det blev "motiv" och text på samma gång:
image319

Och i dagens färgutmaning "Rosa, Limegrönt och brunt" min variant, ett mycket lättgjort kort med div. "rester". Det är ett litet kort, ca 8,5x11,5 cm som passar jättebra att skicka till nån som behöver lite uppmuntring eller nån man inte hört av sej till på ett tag kanske.
 image320
De gröna färgerna är mer lika varandera i verkligheten...

Hoppas du får en skön helg! Här förbereder vi oss för fortsatt storm... *stön* Finns orken åker julgardinerna ner - lite pyssel ska det väl också kunna bli :-)

Må bra - extrakort nr 1

En forumkompis kom med en idé att göra kort om att bli frisk - jag hänger på direkt med hennes första förslag, det blir en extra sida i mitt må-bra-album!
image318
Brun CS, ett journaling-card från MME 'Tres Jolie'-serien som jag kapat en aning i ena kanten och chalkat med ljust brunt, text utskriven på skrivaren, en blomma med brad och lite garn från kommande 'DIVA' (25/1) från GarnGlad :-) TACK Jessica för idé och inspiration!!!

Må bra - tankekort nr 3

Äntligen är det dags för kort nr 3 från http://mabramedskaparlusten.blogspot.com/  Jag verkligen ÄLSKAR att pilla med de här korten! Idag gav jag mej på att använda en "die-cut"-figur, nåt som jag inte använder normalt... Fick ett ark i ett månadspaket och tyckte att jag skulle testa åtminstone... Därtill har jag använt en spillbit papper, ett par blommor, en brad och slutligen 'Liquid Perls', färg *White Opal' för kanten runt. Lila är ingen färg jag normal använder, men jag är nöjd med det här kortet:
image317

Igår gjorde jag några kort, men de flesta av dem var DT-alster till KiF så de kommer inte här i bloggen förrän till helgen! Det första har kommit upp i KiF-bloggen idag, kika gärna in och delta i utmaningen! Du hittar den här

Idag har vi sol på Orust, så underbart!!!

Veckans kort för KiF, v3-2008

Månadens utmaning: använd minst två olika band på olika sätt:

image311
Är sååå förälskad i den här gulliga draken från Cards of Maria :-)

Veckans skiss:
image315
Draken igen... De här två korten är skickade till ett tvillingpar som föddes i December :-)

Och så gårdagens färgutmaning, Beige, rött och svart:
image316

Du har väl inte missat att KiF-bloggen nu fått sällskap av en hemsida med galleri??? Spana in
www.kortifokus.se

Jag scrappar för att...

Det var Ett litet ords utmaning #1 i år!!! Härligt att faktiskt sätta ord på varför, även om det var svårt! Man skulle gärna exprimentera och våga lite med sin LO också, förutom texten... Så jag gav mej på att använda liiiite stickles och 3D-lack - jag som inte gillar bling! Men jag är rätt nöjd; kanske kan bli mer en annan gång... *fniss*
image314
LOn är lite böjd, därför ser den sne ut på fotot...

Bakgrundpappret är tunt; det heter East of India - Henna, och kommar från Cherry Arte. Papperet med text är en spillbit som jag inte vet tillverkaren på. Min journaling-ruta är en stämpel från Inque Boutique (ett set som heter 'Note it'). Rubriken består av chipboard bokstäver från MM (Love story), en udda Die Cut-bokstav från Crafty Secrets (Girls Alphabets & More) samt stickers från Scrappers Choice (Ja, det fanns ö med!!!) Skylten är ett stämpelmotiv från Magnolia, blommorna har jag fått i en swap. liksom filtbandet som jag använde en liten snutt av. En liten bit pärlfloss samt stickles och 3D-lack (Die-Cutbokstaven).

Fotot är från Julafton; en bildserie jag blev glad och nöjd över - finns inte många foton på mej, det är ju alltid jag som håller i kameran...

Min hemliga vän i Januari

På HobbyHusets forum har vi en swap där vi skickar varandra ett hemligt paket, värde minst 50 kr. Den här månaden fick jag av Mojka3 (andra gången jag gissade blev det rätt) - och jag fick MASSOR! JAg skuttade här på golvet; kolla in detta:
image310
Ska ta och uppdatera Twingklings-inlägget med en gång; samligen mångdublades ju i ett huj!!!

Må bra - tanke kort nr 2

Idag är det dags för kort nr 2 från http://mabramedskaparlusten.blogspot.com/
Jag har ändrat liiiite grand från originaltanken i bloggen, här är min variant:
image309
Det här kändes så viktigt att jag valde att sätta detta på insidan i mitt album (alltså rygg-i-rygg med framsidan).
Jag har använt en spillbit mönstrat papper från 'Perhaps'-serien (BG), några gamla stickers (fjärilarna) och så har jag tagit fram min ask med chalks som inte varit framme på säkert ett par år! Lite extra rosa runt orden, lite extra blått runt fjärilarna. För att allt ska hålla har jag sprayat det med fixativ. Så här i scanningen så syns kanten av genomskinligt som är runt fjärils-stickersen, de syns inte i verkligheten om man inte tittar riktigt noga...

Ser redan fram emot nästa kort, det här var KUL!!!


Man saknar inte sällskap när man har katt!

Bloggen Ett litet ord är ju igång igen efter jul-uppehållet; första tävlingsordet för året är saknar. (länk till utmaningen)

För mej är detta ett perfekt ord till en LO om en vardaglig företeelse hos oss; att gosa med katterna. Vi säger ofta så - man är aldrig ensam när vi har de "små". Våra två herrar är mycket bestämda, var och en på sitt sätt - Morris MÅSTE man gosa med minst en gång om dagen! Misse kan vara svårflörtad, men när HAN vill kela, då är det bråttom och det måste vara lääääänge! *fniss*

Jag är inne i en period nu när mina LOs inte är så mycket dekorerade - men jag vill inte vara utan mönstrat papper eller blommor, det är ju uppenbart *fniss*
image308
(LOn är inte sned, det är mitt foto som inte blev så bra som jag ville...)
Papper är 'Lullaby Stripe' från Daisyd's (tunnt, men det funkar ju i album med plastfickor), cirkeln där jag skrivit min text är en rub-on från Mambly. För att matcha den har jag ritat streck på fri hand runt ytterkanterna på mina foton.
Rubriken är byggd av utstansat (Tack Cornelia!), en udda stickersbokstav kantad med penna, små bokstavsstickers och några handskrivna ord - tycker det är lite kul att blanda, speciellt när man har en lång rubrik. Ett par blommor och brads samt en lite snutt av en filtbård fick fullborda den här sidan.

Lämna gärna en kommentar om vad du tycker!!! Vad kunde jag gjort annorlunda tex?

CC hos Allt om Scrap!

Den startar idag men man kan pyssla under veckan - senast nästa söndag ska alstren laddas upp! Jag hoppas orka göra åtminstone några alster - men idag är det hyfsat väder så jag börjar nog med att ta mej en nypa luft... SEN ska här skapas. Du hittar CCn här.

Kort i fokus - säsongen har startat!

Så är vi alla igång igen; hela 13 tjejer är vi nu i inspirationsteamet, vi har en kompletterat bloggen med hemsida och galleri också; kika in på http://www.kortifokus.se/ så hittar du artiklar mm! Vi vill också ha ris och ros så vi kan utveckla den nya sidan ytterligare!

Här är så mina alster under den gångna veckan:

Onsdag- veckans skiss:
image312

Fredag; färgutmaning - monokromatiskt blått
image313

Gillar du att göra kort och behöver inspiration så häng med på våra utmaningar och ladda upp i galleriet på vår nya hemsida http://www.kortifokus.se

Må bra - minialbum

Idag har jag hittat en, för mej, ny blogg http://mabramedskaparlusten.blogspot.com - och en utmaning som kändes HELT RÄTT för mej; att göra "tankekort". Det är tänkt att komma en ny liten text varje vecka under året, att scrappa till sej själv eller att ge bort. Albumet är stansat med en die till Revolution; mini album Square REV-0042, storlek ca 8x8 cm. Framsidan har jag lackat med decupage-lack för att det ska hålla lite bättre. Jag ska sätta ihop det med öppningsbara ringar, så är det bara att fylla på. Baksida blir det också så småningom, men inte idag...

Här är framsidan:
image310
Basen är Bazzill CS, sen är det en liten bit spillpapper samt bokstavsstickers 'Sidney' från BG. Min svarta ZIG J&T-penna har jobbat lite med att göra en "söm" samt markera bokstäverna som annars försvann i papret - matchade lite för bra :-)

Och så första sidan då:
image309
Samma bas, prickigt papper från Two Scoop- BG's nya, otroligt fina pappersserie! Stämplar från Kortmakaren (filuren) och Landstoken (den lilla textrutan). En utstansad swirl som egentligen är ljusrosa - har duttat med lila stämpeldyna för att få den att matcha lite. Chalkat med mörkt grönt för att matcha det prickiga papret.

Detta var snabb-gjort - ser redan fram emot nästa text!

Mina Twinklings

Jaha, så har jag fastnat för dessa också... De är glittriga och jättehärliga som komplement till distresserna!

Uppdaterat 2008-01-16
Ännu har jag inte många, allt utom nedanstående är varmt välkommet; även begagnat!

Celestial Sun
African Jade
Wintermint
Mandarin Blush
Terracotta Rose
Plumeria
Tanzanite
Wild Blueberry


Uppdaterar detta inlägg fortlöpande.
(Twinklings är fast färg, som akvarellfärg ungefär, men är glittrande!!!)
image311(Bild från Annas Scrapbooking)

USA-beställning kom igår!

Jag fick "bonus" (Gratifikation) från jobbet på måååånga pengar. Några har jag spenderat på scrapsaker - verkligen shoppat loss på sistone! Igår kom en mycket efterlängtad (men snabbt skickad) USA-leverans:
image308
Allt detta; Complete Emely Classic, två revolution dies, clearstamps alfabet Mini Wood Grain + clearstamps från bosskut (längst till höger), 2 förpackningar rub-on bokstäver och en Bosskut die, inkl frakt ca 1.100 kr! Känns rätt bra *ler*...

Ett litet ord 2008 - jag ska var gäst-DT!

Japp, jag har fått äran att vara med och inspirera! Tycker det känns som ett erkännande för att jag blivit bättre på att skriva på mina LO's och det var ju just DET jag ville uppnå med att anta bloggens utmaningar :-) HÄR finns min presentation. SNART startar första tävlingsutmaningen - senare i veckan, men redan nu finns en utmaning upplagd - Varför scrappar du? Kika in och häng med från början!

Trött och förkyld - och snön regnar bort :-(

Jag har varit hängig i flera dagar - och nu känns det som om det är annat på G :-( HATAR verkligen att vara sjuk, det räcker ju med allting annat. Huvudet värker, jag är varm (varmare än vanligt) och snuvig, nyser, kliar i halsen... *suck*

Början på året var kallt, det blev något mildare och då kom det SNÖ! Men, vi fick bara njuta ett dygn eller så - idag regnar det bort... Så här såg det i alla fall ut igår när jag gick en sväng runt tomten:
    
Bilderna är klickbara.

Hoppas snön och kylan snart kommer tillbaka - det blir så mycket ljusare! Och snö hör till på vintern - det har regnat så det räcker just nu tycker jag!

JUL-LO

Till en skissutmaning på forumet Svensk Scrapbooking har jag gjort den här idag:
image302
Jättekul skiss att jobba med, premiärskissen från Anki! Jag har brun Bazzil CS, mönstrat papper från 'Maja Design', det heter Dans kring granen, serien heter Juletid. Stickersbokstäver från BG, en spillbit Mullberrypapper, div. utstansat, garn från Glittra & Glimma-kittet, en bit spets som ser gammaldags knypplad ut, en liten snutt grönt band med vita streck i, och en lika liten snutt med pärlfloss. Stickles i guld och vitt, små halvpärlor från Panduro och så mina vita Sharpie-penna. Tagen som det står "24" på har jag sparat från en julkalenderswap förra året, minns tyvärr inte vem som gjort den - men den är så fin i all sin enkelhet att jag ville ha med den!

Fotot har jag själv tagit, gick på fotorunda i huset en kväll i jul; det kommer nog fler såna foton framöver :-)
Jag har gjort ett par DT-kort till Kort i Fokus också, de kommer här i bloggen nästa helg först *ler*.

Om året som gick

Ett litet ords sista utmaning för 2007 var att scrappa om året som gått. Jag hade hoppats få foton i brevlådan idag men så blev det inte och jag fick hitta på nåt annat: har satt ihop ett block bilder från årets händelser och skrivit ut själv, passade på att lägga in datum/månad på bilderna med vit text innan jag skrev ut hela blocket. Jag kan ju inget om bildredigering direkt, har gjort mitt block i Publisher... Det är ett litet blåstick i bilderna men det får vara det då, antar att det är nån skrivarjustering som behöver göras...

LOn är inte sne; ett papper är det, resten är rakt, det är bara mitt foto som inte är så bra som jag önskar. KUL utmaning; jag hade inte gjort nån sån här LO på eget initiativ, det är en av de saker som jag gillar med den här bloggen - jag utmanas till nya saker hela tiden!
image301
Vit Bazzil CS i botten, rubrik utskriven med fonten "Andy" på grönt, svagt mönstrat papper från Provo Craft, texten skriven med fonten "Bookman Old Style" på ett mönstrat papper från Melissa Frances. Det svarta bandet är köpt på Coop Forum, "Vi minns" är stickersbokstäver från BG och så är det blommor, utstansade blad och swirls samt halvpärlor.


BOM-LO om barndomsjul

Jag var med i Hobbyhusets jultävling. Vann inte men fick ju gjort en LO til mitt BOM-album. Hittade några gamla, rätt dåliga, foton men de vill jag spara ändå. 8x8" stor är den här:
image300
Eftersom huset jag växte upp i inte finns längre, är alla foton därifrån värdefulla för mej. På övre foto har jag lååååångt hår; kolla flätan på ryggen!

Mörk blå bazzil CS, spillpapper rutigt från okänd tillverkare, canvasbokstäver från li'l Davis, häftklammer, utstansat från div. swappar samt min fernstans. Tomten i högerhörnet är handskuren, köpt på Tradera för nåt år sen eller två... Blombradsen är köpta hos CC Hobby (web). Allmogeband, svart och vit penna, guldstickles.

Gott Nytt Pysselår 2008!

Idag har det snöat lite här; sååå härligt efter en december som regnat bort fullständigt...

Idag har jag inte pysslat nåt, vi har varit och hälsat på kompisar vi inte träffat sen i somras - hur kul som helst!!! Men nu är jag TRÖTT... Orkar inte heldagar riktigt... Imorgon ska jag jobba 2 timmar och hoppas orka pyssla lite framåt kvällen sen, vi får väl se.

Har inget nytt pysselalster att visa upp idag... Men... Lite vinterkänsla kanske? Vet inte om jag visat den här LOn här tidigare, jag gjorde den i somras till en tävling:
image299

Ha en skön kväll!