Träffalster från gårdagens UtbyScrap!

En träff där jag varken var arrangör eller hade butiken med! Vet inte när det hände sist... JAg hade en SKÖN dag med verklig EGO-tid!!!

Jag hade superkul!!! och fick en massa gjort. och fick pratat. och VANN min första LO-tävling!!! *jippiii*

TACK Madde, Kristina och alla som var där! En extra kram till Lenislenis för trevligt sällskap hela dagen, lån av stämplar mm!

Börjar med min allra första CANVAS! (Nu du Marie, nu har jag gjort det!!!) Jag satte mej och pillade med den när alla utmaningar var inlämnade, det var jätteroligt!  Fotot är från vårt bröllop -04, jag har gjort en overlay själv (Clip-art ram), den är den som blänker. Det gröna pappret hittade jag i loppisen. Murgröna har jag i buketten så det ville jag ha med, swirls är clearstamps från BG. Halvpärlor, en charm, blomma, pärlfloss och en liten snutt garn.

Jag hade inte fått med mej min grå akrylfärg och tänkte att "då får väl ramen bli svart" och tog min Charcoal Fluid Chalk. Döm om min förvåning när den blev GRÅ på canvasen! Perfekt för min del - bra att veta... Allt är monterat med Gluedots Craft och Mini.

Och så bilden då *fniss*


Får inget vettigt ljus på den - tycker den är finare i verkligheten... NÖJD!!!

En av utmaningarna var "sätt färg på din scrapbooking". Hahaha - jag gillar ju alltid färg, men nu tog jag i ordentligt! Foton från USA-resan...

Tänker mej att detta är första halvan av en dubbel, så ingen text ännu. Fick Disneylåten "HAvet är djupt" i huvudet när jag gjorde den här, så den texten ska jag googla efter.

En ordutmaning var det också: Älska-r eller Hata-r. Då plockade jag fram fotona på blivande gudbarnet igen:


Bokstäver: Mörkblå är Qk Bright (?) Cookie Cutter - superkäckt! TACK Lena för lånet! Vidare: ljusblå och svart är gnuggbokstäver från MM, de ljusblå syntes dåligt så jag tog min vita sharpie och "skuggade" lite grand. Chalkat med blått och vitt.

OCH så tillslut, min vinnarlo!!! Ojojoj så stolt jag blev! Jag är inte van vid att vinna, har vunnit med ett par kort tidigare men ALDRIG med en LO på en träff såhär!!! Fick jättegulliga julstämplar från
TingTura Design som pris!

Passade ju då otroligt bra att jag faktiskt använt en gummistämpel på min LO!!! Tycker man gör det alldeles för sällan, och nu visade det sej att det föll många i smaken dessutom! Lena stod för lånet, tack snälla du för både idé och stämpelutlåningen!!! Utmanigen var en skiss som Kicki på TingTura Design ritat.


Papper MME och K&Co, pilen är Qk Revolution, äppeltexten är chipboard målad med akrylfärg och kantad med penna, vild är stämplar från See D's, swirls och journalingruta clearstamps från BG. En filtbård från Panduro och några papperslöv fick jag också in. Äppelstämplen är från Pysselmyran, har maskat för att få dem i klase. Färglade dem med akvarellpennor+ Dove Blender och la 3D-lack på mittenäpplet och dess blad. Ett extra blad på äpplet till vänster.

TACK alla som röstade på mej, jag är såååååå lycklig!!!

Tävlingsalster

Fick tips om en underbar dikt och det klack till i mej - jag hade det PERFEKTA fotot! NÄr jag dessutom hittade en skiss som jag gillade knåpade jag ihop detta tävlingsbidrag till Nettan:Det är såklart det blivande gudbarnet som är modell - fotot har jag tagit på honom när han kom på besök hos oss allra första gången - 12 dagar gammal! Bara tokälskar minen han lagt på; sååå lik sin pappa *fniss*.

Bokstäverna är Stickers - de med löv och rub-ons - de vita.

KiF v 39: mitt sista DT-uppdrag för nu...

Veckans alster är de sista jag gjort för KiF-teamet. KÄnde att jag inte har tiden och orken att engagera mej längre... Men det var ett tungt beslut att ta!

Till att börja med lånar jag texten från Kif-bloggen: Den här veckan börjar vi med paljetter och deras restprodukt - punchinella. Just punchinella är ett material som seglat upp snabbt både i scrapvärlden och i kortmakeriet, något som förr slängdes som skräp har nu blivit superhippt!

Visst är det konstigt hur vi fungerar?!? Men kul var det att leka lite! Häng på utmaningen, du hittar den
här.
Jag såg nån som hade stansat i punchinella och tänkte att "kan man stansa kan man klippa" - såklart! Så jag gav mej på att klippa ett par julgranar till årets första julkort! Den ena är dekorerad med stjärnor, den andra fick en girlang av pärlfloss. Som toppstjärnor har jag använt paljetter. Bokstäverna är chipboard målade med akrylfärg och dekorerade med stickles för att bli glittriga. Jag gjorde också en kant runt mönsterpappret med stickles, tänkte mej den ruta som Tingeling gör i Disneyprogrammet på julafton! (Syns knappt på fotot.)Onsdagens utmaning handlade om dopkort eller kort till namngivning.
Jag ska ju snart bli gudmor så för mej passade utmaningen perfekt! Jag har färglagt motivet från hÄnglar med akvarellpennor+ Dove Blender, monterat det på pop-up dots så motivet sitter lite framför ramen, men inte så högt som på 3D-kuddar. Texten är rubons som jag satt 3D-lack på för extra effekt. Även stjärnan som pojken håller i har fått 3D-lack. Valde lite dova färger som passar på hösten.


Och dagens utmaning bygger på en artikel jag skrivit!!! Artikeln finns på KiF hemsida, utmaningen i bloggen.

Mitt kort ska innehålla pengar... Valde att sätta fickan på framsidans insida så jag monterade fickan innan jag satte fast pappret på framsidan. Satte fast fickan med pyttesmå brads.

Då det är en man som ska få kortet har jag dekorerat sparsamt, använde istället stickersbokstäver med löv. De passar mottagaren som är en naturmännsiska. Jag fyllde i konturerna på stickersen lite extra med en tunn svart penna. Lövet i nedre höger hörn är en gnuggis, även den fick extra kraftig kontur med pennan.

Så här ser kortet ut färdigt:


Fickan som sitter på insidan av framsidan av kortet.


Framsidan av kortet innan det mönstrade pappret med blomma och motiv satts fast. Det mönstrade pappret döljer sedan bradsbenen.


Inte svårt alls att göra! Kolla i KiF-bloggen för mer inspiration!
TACK för mej som DT, det har verkligen varit en givande tid!

Månadens hemliga vän!

Jag har fått härlig post idag!!! Passar superbra nu när vi är förkylda (japp, alla FYRA här, även katterna!!!) och allt är kaos i största allmänhet... Min hemliga vän finns nog i trakten kring Sundsvall, för där var kuvetet stämplat... Men vem avsändaren är har jag inte lyckats lista ut... Nån från forumet Svensk Scrapbooking är det i alla fall.

Jag fick bokstäver, blommor, filtband och stickles!!!


TACK snälla, rara, söta, gulliga hemliga vän, vem du nu är...

Förkylt!

Usch, nu är det tydligen dags igen... VILL INTE! Maken har hostat hela veckan och igår kände jag mej småfebrig. Idag har jag inte känt nån feber, men är så TRÖTT och hängig och på halvtaskigt humör... *suck*

Och vi som skulle hjälpa vännerna med 50-årskalaset i morgon... *gråter* För min del blir det inget och maken borde inte åka heller - inte så trevligt att sitta bredvid nån och äta när vederbörande hostar i ett... Vi har bestämt oss för att bjuda vänfamiljen på middag nånstans en annan helg - kanske på Café Emma. Vårt paradis får snart nya ägare, vi sörjer... (Inte för att vi missunnar ägarna att få gå i pension, men vi bara älskar cafét som det är nu och det kan aldrig bli det samma..) Det gäller att passa på så länge det finns kvar i nuvarande regi.

MEN; jag har andra nyheter också: en ny blogg för dej att hålla koll på, surfa in
här och bokmärk sidan!

Hoppas DU får en skön helg! HÄr ska det bli skönt väder och SOL har det utlovats! Om jag nu inte ska nånstans imorgon så hoppas jag åtminstone orka ut på en promenad.

En ny radda med Decos

Minns inte vilka dagar jag gjorde vilka, men det spelar ju ingen som helst roll heller:

Framsida till en Deco: Around the world. Sidorna är märkta med länder så den som får decon ska välja det landet som tema.


Och en till mej själv med min favvo-TVserie; Grey's Anatomy


Deco Entries:
Baby


Cute characters in love


Different shades of red


Mammals (Däggdjur)


Original photography


Rubberstamped flower


Tulips


Vintage


Svart + metall (silver, gult eller koppar)


Natur


Har några till som ligger halvklara, just nu har jag lite tappat lusten för decos - eller kanske snarare hittat lusten att scrappa igen!! *ler*

Dags att uppdatera kanske?

OJ, det var länge sen jag var härinne och skrev ju, sorry! Här händer allt på en gång och det känns som om jag snurrar... Orkar fortfarande inte speciellt mycket, men har insett att jag har mer resp. mindre kraft till olika saker!

Mitt pyssel på sistone har varit blandad kompott. Först ut får bli senaste DT-korten för
KiF, det var v35, tiden går...

Kort i ENDAST svart och vitt! Så ovant, jag som alltid använder mycket färg! Valde att använda ett rub-on-motiv (ramar och allt hörde ihop), rotade fram en bit svartvitt papper och kompletterade med vita blommor och ett band. Sotade ner blommorna med lite svart chalk, jag tyckte de var för dominerande... Hoppade över text, vet inte vem som ska få det eller i vilket sammanhang.
Kort med tema OMTANKE var en utmaning jag behövde; fick ju själv så härliga hälsningar under sommaren och nu var med min tur att försöka glädja någon. Vi har vänner som har det tufft med svåra sjukdomar, bla. obotlig magcancer :-(
De behöver verkligen omtanke och jag gjorde detta kort till dem:

Den "brända" kanten runt mönsterpappret har jag gjort med hjälp av 2 olika bruna chalks-dynor. Det bruna pappret är en bit av ett kuvert som jag kört genom en "wellpapp"-rullare och sen lindat garn runt. Swirlen är grungeboard som fått färg av en grön chalks-dyna. Texten är qk Vixen. Jag använde ovalerna ur "e" till dekorationen längst ner.

Fredag: Jag la ut en utmaning att inspireras av en tag jag fick på CHA-mässan, den ser ut så här:
 
Det var många versioner, kika på dem i KiF-bloggen, här.
Mitt bidrag:

Jag inspirerades av det handskrivna! Har textat upp bokstäverna, gjort "mönster" på dem, färglagt och skuggat. Blev några blommor också när jag ändå höll på. Gillar inte min egen handstil nåt vidare men blev nöjd med motivet. Det blir nåt helt annat när man leker, färglägger, "kladdar".