Foton från OrustScrap 28/6?

Träffen var KUL och gick bra! TACK alla som kom! Det var den största träff vi arrangerat hittills, en del synpunkter fick vi som vi ska ta till oss, men på det stora hela är vi jättenöjda och glada över alla positiva kommentarer vi fått!

Jag fick nästan ingenting gjort (bara en liiiten LO) och inte fick jag upp kameran heller... Är det möjligen nån som har bilder att dela med sej av? (har fått från MariaK)

Jag vill gärna scrappa en sida om dagen, så det vore kul med foton - kanske på mej rent av? ALLT av intresse, så lämna en kommentar eller maila mej om du har nåt jag kan få använda. TACK på förhand!

Min lilla LO gjorde jag till teknikbingon; overlayen syns knappt på foto, men den finns där...Prickarna kommer från limarket jag fäst den med; GlueDots Microdots. Jag gillar effekten som blir, men vill man inte ha prickarna över bilden kan man klippa remsor av limarket och fästa längs kanterna bara. När jag gjorde denna LO anande jag inte att Erik redan dött, så vi fick inte mycket veta om vem som sprattlade på UL-bilderna... Jag hade tänkt skriva några rader också, men nu vet jag inte hur jag ska skriva - avvaktar lite tills känslorna lugnat sej tror jag.

Min bingorad innehöll brads, öljetter, stickersbokstäver och overlay/transparant.


Jag fick svara på många frågor om grodorna: de är STICKERS som jag köpte av nån på loppisen! Man KAN faktiskt scrappa med stickers -de så "förhatliga" som ingen vill veta av *ler*. Jag kan inte påstå att jag använder stickers ofta, men ska nog faktiskt rota i den lådan lite oftare :-)  Inga större effekter blev det på den här, enklare än vanligt till och med för att vara jag, . Men tänk på att det tog mej hela dagen bara att få ihop detta - säljer man ut varorna i butiken OCH arrangerar så kan man kanske inte räkna med att hinna pyssla också...

Formatet är ovanligt i Sverige: 5x7". Vi såg det formatet i många av de butiker vi besökte i jakten på bla. 6x12-album i USA i vintras. Det 5x7-album jag har är köpt begagnat av Helena/Landstoken som jag reste med. Jag gillar att exprimentera med format, senast har jag köpt mej ett stående 6x12"-album men jag har inte scrappat nåt till det ännu :-)Vårt Gudbarn Johan

Bara några dagar innan vår Erik föddes fick nära vänner till oss sitt första barn. Mitt i vår sorg är deras lille kille ett stort glädjeämne. Och inte blev det mindre när vi blev tillfrågade om vi ville vara faddrar/Gudföräldrar!  Lille Johan föddes 3/7, blir alltså snart en månad.

Jag tycker han är jättelik sin pappa; återstår att se hur det blir med det när han blir äldre... Igår var hela familjen här nästan hela dan och det blev en del kort. Här är några av dem:


Johan sover; så mycket som möjligt på dagtid om han får välja... Nätterna är till för att vara vaken!Ibland är han vaken även på dan! Många roliga miner kan man få se
 - här är en av dem som gör att jag tycker han är lik pappa:


Sömnig igen; dags att åka hem!

Det blir till att scrappa ett litet album till honom; ska försöka få med fler av hans roliga miner :-)


TACK!!!

Tack alla som tänkt på oss de senaste veckorna! TACK för alla samtal, mail, bloggkommentarer, kort och blommor!!! Det värmer att veta att ni är så många därute som berörs av och delar vår sorg, TACK för att ni ger er tillkänna! Det är skönt att inte känna sej ensam...

Blommor från jobbet:


Blommor från Sofia & Maria:


Kort från Monica/Pingvinmamman:

(Innuti en fin dikt och jättegulligt dekorerat, får tårar i ögonen när jag ser det, så jag utesluter det här..) TACK vännen!

Kort från Cia - GARN i massor, kul!


Och slutligen ett kort från SasSa och Marie71 - i mina favoritfärger, tack snälla ni :-)

Månadens hemliga vän i Juli

Jag blev gladare än vanligt, säkert på grund av vad som hänt på sistone! Men det är sååå underbart att få en liten gåva i lådan då och då - och det är jättekul att lura ut, handla och sen skicka till nån.

Den här månaden fick jag:

Paketet kom från
Mammaria79, tack så jättemycket!!!


KiF v 27

Sent om sider; här är mina alster, de sista före sommaruppehållet:
Veckan började med en teknikutmaning; att testa "Spotlight" - Hur enkelt som helst som ger en helt fantastisk kick!
Jag tyckte först det var ovant att lämna större delen av stämpelmotivet omålat, det var nytt för mej! Men med färg runt om känns det inte lika tomt, jag är jättenöjd med mitt första kort med denna teknik! Du kan delta i utmaningen
här.
Kortet har jag dessutom sålt! (Stämpelmotivet är från hÄnglar)


Onsdagens utmaning var att använda minst TRE olika stämplar på samma kort - och de ska dessutom vara från olika tillverkare!

En djupdykning ibland stämplarna skadar visst inte ibland; här har jag hittat 2 monterade stämplar som inte var använda ens... Grattis-stämpeln från Kortmakaren, Barnen kommer från PSX och Hjärtbården från Floweret. Jag stämplade allt tillsammans, ramade in med stygn och chalks, några knappar, en bit garn och några stickers kompletterar till en helhet. Jag har färglagt med pastellpennor.
Vi avslutade veckan med en utmaning att använda "gamla" grejor; saker man haft i sin ägo en längre tid utan att använda eller sånt man använde när man började och sen lagt åt sidan kanske... Här finns utmaningen.

Jag har använt min allra första omontera stämpel som säkert är 2 år gammal (om inte mer), tror bara jag provstämplat den... Den kommer från Forma Hantverk. Rotade också fram några av mina första stickers (rester) och det blommiga pappret är en spillbit långt nerifrån den högen som jag inte alls vet när jag köpt eller fått. Kompletterat med något nyare blommor och textstämpel. KUL utmaning, borde helt klart göra detta oftare!!! (Också detta kort har jag sålt)


Vår ängel Erik 2008-07-06

Alltså, här har varit en jobbig tid... Jag har bara inte orkat ta tag i bloggen, men nu ska jag se om det inte kan bli bättre framöver, jag börjar må bättre...

Jag var gravid, drygt halvvägs. Onsdagen 2/7 blev allt till en mardröm; vårt barn har dött i magen...  Var på rutinkontroll v24 hos Barnmorskan för provtagning etc, hon kunde inte lokalisera några hjärtljud från barnet... Hon skickade oss direkt till Förlossningen och efter många noggranna kontroller stod det klart att barnet inte rörde sej, saknade blod genom hjärtat och att fostervattnet nästan absorberats av kroppen.  

På fredagen lades jag in, maken var så klart med också. Det dröjde 2 dygn ytterligare innan nåt hände, men på söndag förmiddag kom så vår lille, lille Erik ut. Han var 27 cm lång och vägde 425 g.

Massor av prover är tagna på både mej och honom, moderkaka skickas för analys och vi valde också att obducera vår lille kille - OM det går att få nåt svar på vad som hänt så får vi det, vi gör i alla fall allt som går och behöver då inte fundera över om vi kunde gjort nåt annorluna. Det dröjer till mitten av augusti innan alla svar kommit. Den vanligaste orsaken är att navelsträngen hamnat ikläm, men det är nåt vi aldrig får veta säkert. Dock var det en mycket livlig krabat vi såg på UL i maj, så det känns mycket troligt att nåt sånt kan ha hänt.

Det är så svårt att fatta, nu var ju alla stora "risker" över... Vi VET att vi hämtar oss, vi har ju fått våra smällar här tidigare - men det lär ta tid.

Nya regler från 1/7 gör att Erik ska gravsättas mm. så vi har mycket att fundera över nu...