Skissbloggen - en guldgruva!

Igår hittade jag en för mej ny blogg som jag lär bli stammis-läsare till: SKISSBLOGGEN
Jag älskar att skapa från skisser, både när jag tycker det är lite trögt att komma på egna idéer eller bara för att jag är sugen på nåt nytt! I Skissbloggen finns MASSOR av härliga skisser i olika format till LO's och till kort!

Tillsammans med Scraputmaningen finns nu inga ursäkter! Scrappa på bara!!!!


Några av Peterlinas skisser tror jag ska få följa med på morgondagens träff!

Rörig vecka...

Hmm, varför kör allt ihop sej så fruktansvärt ibland???

Efter en superhärlig helg hos kompisar är jag tillbaka i vardagen och på de snart tre dagar jag varit på jobbet har jag: haft bilen på service och liftat med en arbetskamrat, haft utvecklingssamtal med min chef och fått "nytt" jobb, varit på begravning till min tidigare närmaste kollega som varit sjuk sen i augusti och gick bort för några veckor sen, fått besked om att min älskade mormor är svårt sjuk..

Dessutom måste jag innan helgen försöka hinna klippa mej, packa scrap-prylar till träffen, fixa klart programmet, handla all mat, prata med värdinnan för församlingshemmet - och om det går hälsa på mormor!


HJÄLP! Det är ju torsdag idag ju *shock*!!!!!!!!!!

OrustScrap nästa lördag!

Det drar ihop sej!!!!!!!!!! WOW så kul det ska bli!
Informationsmailet är utskickat till alla deltagare - nu är det programmet som ska färdigställas och mat som ska beställas resp. inhandlas. Och så fundera över vilka pysselsaker som ska packas ner såklart!

SEN är även vi arrangörer redo :-)

En del sena avhopp gjorde plats för några tjejer på väntelistan men tyvärr blev det ändå några kvar där :-( MEN, det är och har hela tiden varit  "först till kvarn" som gäller...

Vi blir kvar i den lokal vi tänkt oss från början; det blir nog trots allt bäst; vi kan lokalen, de som varit med tidigare hittar osv. Fortsätter intresset att öka får vi kolla runt lite till nästa träff... Vi har tidigare varit 24 resp. 22 personer: nu blir vi 32! Men det bör funka, även om det inte blir fullt så luftigt som vi haft det tidigare. Vi vägrar dock att möblera med långbord in i det längsta; det ska funka med 4 bord med 8 personer runt varje :-).

Nu tar jag helt ledigt över helgen och är tillbaka med planering inför träff etc på TISDAG först. Det ska bli jätteskönt att vara ledig!!!!!!!!!!

Trevlig Midsommar!

Ett par dagar kvar - men eftersom det blir fullt upp så passar jag på att önska er alla läsare GLAD MIDSOMMAR redan idag! Hoppas det blir fint väder, många glada skratt, god mat och härliga foton att scrappa *ler*.

image88
Hur firar du? I år vet vi faktiskt inget om just "hur" eftersom vi ska fira med kompisar vi inte firat Midsommar med tidigare... SPÄNNANDE ska det bli!

Trevlig helg hur och var du än är!

Jag har vunnit en utlottning!!!!

Japp, det är tydligen sant!!! Jag har ju haft lite mycket att göra senaste veckan och inte kollat nåt på nätet. Idag hittade jag ett mail från Anna_K som ville ha min adress... Var ju bara tvungen att kolla in bloggen också, och jo där stod det alla... SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅåå otroligt kul!

Det är alltså Scraputmaningen som haft sponsor-tävlingar med Kortmakarens "filurer" och jag lyckades med att vinna utlottningspriset bland alla som deltagit med bidrag i tävlingarna (en lott/bidrag)... Mitt ENDA bidrag fick alltså lottvinsten, WOW!

Vilket kort jag deltagit med: Jo, Studentkortet till grann-killen...
image87

Mer om Scraputmaninges tävlingsvinnare hittar du här:
http://scraputmaningen.blogg.se/1181805716_filurvinnare.html

50årsdagen är över...

...PUH!!! Måndagen den 11 juni var en låååång men jättetrevlig dag! TACK alla vänner som kom, och alla andra som skickat hälsningar. Sten-Ove var så glad, så glad!

Albumet blev uppskattat och DET var extra kul för mej; det fick åka med ner till lokalen där den officiella uppvaktningen hölls - och gjorde succé!!! Många blev imponerade, några riktigt nyfikna och en av männen ville t.o.m. få en inbjudan till mässa nästa gång det är på Svenska Mässan :-)

Här är "Minnesboken" jag gjort; makens egen idé! Det är en syrafri skissbok från vår butik, storlek A5. Först sitter "inbjudan" vi skickade ut inför födelsedagen, sen är det "gästbok" från uppvaktningen och resten av boken ska fyllas med alla kort från presenter och blommor, foton på presenterna osv.

image84

Den "Stora" presenten var en åkgräsklippare som vi samlat ihop till:
image85

Och till den såklart ett kort:
image86
Till vänster skymtar ett band, knutet om "ryggen" på kortet; det håller fast inlagan där jag skrivit alla namn; det var några som inte hann sätta in "i tid" innan födelsedagen, så jag ska komplettera med fler namn och satte därför inlagan helt löst... Storleken på kortet är "MEGA" - jag har helt sonika vikt ett 12x12 ark på mitten *asg* - stor present måste väl ha ett stort kort???

Fler sidor till 50-årsalbumet

Nu har jag haft ute resten av sidorna i albumet och tagit foton på dem. Dessutom har jag gjort en ny, kanske sista för nu, LO om SPORT! Idén kom igår kväll när jag satt och kollade på den märkligaste fotbollsmatch jag tror jag sett nån gång! Landskampen mellan Danmark och Sverige: 0-1, 0-2, 0-3, 1-3, 2-3, 3-3 - sen dömt straff, avbruten match - och 0-3 till Sverige?!? Resultatet ska visst fastslås av UEFA (?) innan det spikas, men det väntas inte bli några förändringar... Hmm.

Nu åter till Lay-Outerna: De är totalt 15 enkla och 3 dubbel-LO's! Det finns sidor kvar i albumet men de får komma senare helt enkelt! Nästa måndag är det dags och jag tvivlar på att jag kan scrappa ostört nån dag eller kväll innan dess...

Den nya, baserad på en annonsutmaning hos Scraputmaningen, om än inte särskilt likt förebilden...
Hade INGA sportdekorationer över huvudtaget, har inte tänkt tanken på att scrappa på det temat förrut... Man tager vad man haver, några brads resp. öljetter + garn = snörning till skridsko resp. sko!
image79

Resterande LOs:
image80

image81

image82

image83

Väntelista...

OJ, vilket angenämt problem; vi har fler som vill komma till sommarens OrustScrap än vi tror vi har plats med!!! Vi har tidigare inte varit fler än 24; vi satsade på att få in en grupp bord till = 30 platser - nu får vi tänka till igen!

Jag har skissat lite och jag tror vi får in 32 personer - men det är fortfarande flera kvar på väntelistan ju *suck*. Nåja, ingen kan trolla! Och vi vill verkligen INTE möblera med långbord - det är för tråkigt att sitta så och bara få kontakt med grannen mittemot och på sidan om sej - vi vill ha lite mer gemenskap på våra träffar! Kanske är det därför så många vill komma?!? Jag tror det...

Återkommer i ärendet; just idag har jag inte fått fatt i Maria K heller för att bolla idéer.

Shoppat i Oskarström!

Igår åkte jag på "utflykt" till Pysselgården www.pysselgard.se i Oskarström (Utanför Halmstad). Hade beställt bla. en Magpie-förvaringshylla och tänkte det var likabra att hämta den som att betala en massa i frakt - och så mycket trevligare sen då! Det tog mej inte mer än 2½ timme ner; trodde nog faktiskt det var längre *ler* - sen tog det över 3 timmar hem men det berodde på fredagstrafiken och det får man ju räkna med...

Annas butik är verkligen mysig och fin och jag gick måååånga varv innan jag vald ut saker att köpa med mej hem... Budgeten var 2.000:-, mer fick jag inte shoppa för - och jag klarade mej! Totalt 1.889:- inkl hyllan!

IDAG ska jag röja lite i mitt rum, allt det nya får inte plats i min röra - för att sen kunna göra nån eller några fler LO's till makens album - jag är gräsänka hela helgen! Passar ovanligt bra eftersom det är sista chansen för mej att få gjort nåt till hans album innan födelsedagen!

Här är alla mina nyförvärv:
image78