Många år...

En enkel LO om makens tid på sitt förra jobb - han börjar på det nya om 2 veckor :-) Officiellt har han semester nu, men det känns ju ändå som om han slutat... NÅGRA få foton hade han med sej hem - här är de flesta med...

Inspirerad av
Annonsen hos Peterlinas ChristmasCrop: grå bakgrund, svart rubrik, bilderna i mitten och ett block nertill på sidan.
image298
Mitt foto på layouten är inte det bästa, men jag får inte till nåt bättre nu i kväll - och imorgon ska vi bort, så jag vet inte om jag hinner göra nåt alls då...

Grå Bazzil CS, spillbitar rött papper i 3 varianter, rubrik av DCWV Chipboard Cardstock Alfabet (inköpt på Panduro), det rutiga, självhäftande, bandet är också från DCWV, blommorna är självhäftande Trimmings" från AMM, Herbanella-serien. Min kära Sharpie-penna fick jobba lite idag också liksom stansen som rundar hörn.

3 saker...

Hittade den här utmaningen i Jejas blogg och jag hänger på:
Tre saker jag inte förstår:
Rasism
Förföljelse
Krig

Tre saker som finns på mitt skrivbord:
Papper
Dekorationer i massor!
2 halvfärdiga LOs

Tre saker jag gör just nu:
Scrapsurfar
Uppdaterar bloggen
Svarar på denna utmaning...

Tre saker jag vill göra innan jag dör:
Få barn och se det/dem växa upp
Lära mej spanska
Resa till Australien

Tre saker jag kan göra:
Skriva på datorn och hålla blicken på skärmen
Skriva texter både på svenska och engelska
Sjunga i kör

Tre saker jag inte kan:
Laga tekniska prylar
Stå på händer
Spela piano

Tre saker jag tycker du ska lyssna på:
Fågelsång
Vatten som porlar
Vinden som susar

Tre saker jag skulle vilja lära mig:
Redigera bilder!
Tycka om att motionera
Varva ner varje kväll

Tre favoriträtter:
Tacos
Fiskgryta
Pasta med skaldjur

Tre  personer jag utmanar:
Alla som inte redan blivit utmanade! Det var svårt att klura ut svaren, bra att tänka efter lite...

Scrappat en blomma!

Eller, heter det så, förresten? Tja, jag har i alla fall använt papper och annat som har med scrappingen att göra... Idén och grunden till min blomma kommer från Jeja, vem annars? Hon är så superduktig på "alter"-projekt. Här finns hennes beskrivning. Jag hade inte riktigt samma material att jobba med, så jag har gjort liiite annorlunda och visar därför mina bilder här också, så har du två varianter om DU skulle vilja göra nåt liknande :-)

Till att börja med så har jag inte hittat min wire/ståltråd!!! Fattar INTE vart den kan ha tagit vägen - har ju en hel rulle limegrönt (från bröllopet) och snuttar i MASSOR av färger... Men, den lådan eller vad de nu ligger i, har jag förlagt tydligen... *hmm* Så, mycket därför, blev min blomma till på lite annat sätt än Jejas; jag använde ståltrådsdekorationer med pärlor på som jag hittade när jag letade wire, tror jag köpte dessa på Tiimari inför bröllopet - hade en idé om att ha dem i håret men det blev inte så. Min blomma står dessutom i en kruka med oasis. För att täcka oasisen använder jag "änglahår" - den här varianten köpte jag på ICA och den är av ståltråd...
image285
Pappret är tvåsidigt, blått på baksidan. En blomma gjorde jag randig, en med den gula rut-randen och en helt blå:
image286

Jag har fäst mina blommor genom att snurra ståltråd runt, precis som Jeja - men mina dekorationer bestod av två trådar vardera så jag använde dem båda. Visar också hur mina blomblad ser ut; klippte ett på frihand och använde sen det som mall till allihop.
     
Sen har jag virat ihop 3 buntar med blommor och fäst ihop dem med en prima-blomma!
image294
image295
Har lagt lim på hela "insidan" av prima-blomman; jag använder Glue Dots PVA Tacky Glue (som vi säljer...), jag gillar det både till vanligt papperspyssel (kort och LOs) och till alterprojekt! Du hittar det här, klicka på Lim.

Krukan jag hade passar inte så bra i färg till blommorna, så jag klädde in den i vanlig ugnsfolie och knöt till ett band som jag limmade på (knyter först rosetten och klipper sen till lagom längd att vira runt krukan):
image296
image297

Voila! Nu är den klar! Limmet hinner torka ordentligt, det är först imorgon vi ska bort och då ska värdinnan få den här :-)

Musiken har tystnat... *känsligt*

Som nästa CC bidrag i Peterlinas Christmas-Crop har jag gjort en LO om en vän som dog förra året :-(
LO'n är faktiskt i 8x8", fotona är små och det var mycket jag ville få med...

Jag har inte förmått mej själv att göra den förrän nu - men bestämde ATT den skulle göras direkt jag fick dödsbudet... Mannen var musiker, min granne när jag växte upp, min körledare från det jag fyllde 10 år frm tills för några år sen när jag slutade sjunga - men framför allt var han min VÄN!

Mina första minnen av honom har jag sen jag var tre år... Hans faster var vår närmaste granne och hos henne var jag dagbarn. Jag har haft det tufft i livet under perioder - det har också han haft och vi delade bl.a. erfarenheter ang. depressioner... Att hans hjärta plötsligt skulle ge upp strax innan han skulle fylla 44 år är ofattbart!

Alltnog, en mycket personlig text har jag skrivit på en tag och stuckit ner genom bakgrundspapret, hans visitkort m.m. finns också i den fickan. Jag har nu, för första gången, gett mej på att sudda ett ansikte, det ser mysko ut, men det får bli så den här gången.
image284
Stomme är en grå CS från Bazzil som inte syns alls men hjälper till med fickan. Bakgrundspapret kommer från KMA och heter Lavender Swirl. Jag har medvetet valt färgen eftersom jag förknippar mannen med kyrkan och den liturgiska färgen violett bl.a. är sorgens och eftertankens färg. Kyrkan är för mej en lugn och stillsam plats. För att inte vara troende har jag spenderat ovanligt mycket tid i kyrkan; mycket tack vare den här mannen.

De gula rosorna är hans favoritblommor, men eftersom även glädje kan förknippas med gula rosor så är de så perfekta här! En spillbit papper, blad, blomma, knappar, garn, halvärlor etc är allt ur mina gömmor. Journalingrutan liksom det papper jag använt som "tag" är från KMM.

CyberCrop hos Peterlina! Kort-skiss-alster

Jag "sprang på" en CC när jag surfade runt för lite inspiration! Så jag har gjort Grattis-kortet till mamma nu (fyller 3/1) efter en skissutmaning:
image283
Kortbas av Bazil, resten av paprena är spillbitar som jag inte vet tillverkare på... Stämpelmotivet tror jag är från Forma Hantverk, stämplat med brun dyna och färglagd med distresser. Grattis är gnuggisar från Far and Away - flera år har de legat här så jag minns inte var/när jag köpte dem... Brun penna för "stygn" och ljusbrun chalk.

ATC medjultema

Detta är mitt bidag till forumet Stämpelsnacks ATC-swap med tema jul, jag gjorde en serie med 6 kort; 5 till swappen och ett till mej själv :-)
image239
Bakgrundspapper från Daisy D (Fanns i Jommas månadspaket November som jag inte kunde fota pg.a. trasig kamera). Stämpelmotivet är två stämplar från hÄnglar som jag maskat ihop. God Jul är stämpel från Z-stämplar som jag köpte monterad för några år sen och knappt använt förrän nu... En liten bit mullberrypapper hittade jag i gömmorna och det blev perfekt till säcken tyckte jag...


Bröllopslekar #1

December månadsutmaning på forumet Svensk Scrapbooking har temat FEST! Så vad passar väl bättre än att scrappa bröllopslekarna? Vi som lekte skrattade så tårarna rann och det gjorde de nog på de flesta som tittade på också! Vilken syn det måste varit när vi kröp runt där på golvet...
image282
Vit CS som bas, det blå/turkos papret är baksidan på MME's 'Trés Jolie' Oui Oui 'Brothers', ett par mönstrade spillbitar har jag matchat in också. Band, blandade - många udda - blommor, utstansade blad och swirls, halvpärlor i två olika storlekar, knappar i form av hjärtan, utstansade hjärtan jag fått i nån swap. Journalingstämpel från Forma hantverk, skrivit med ZIG Journal & Title i färgen 'Teal' som passade perfekt i färg! Monogrambokstav från BG liksom bokstavsstickers i resten av rubriken. Min vana trogen kompletterade jag med svart penna runt dem. Min vita sharpie-penna har också varit i farten :-)

Tävlingsbidrag till Stellas.se

Stellas.se har haft en kittävling som slutar idag; jag har haft ett tävlingskit hemma i veckor men inte förrän IDAG har jag gjort mitt bidrag... Sista minuten alltså! LOn ligger i bloggen och då får jag publicera den här också :-)

En LO om makens födelsedag; det blir flera varför mer text kommer "senare"... Mitt tävlingskit kommer från MME, kriterierna för att tävla var att använda minst två mönstrade papper och minst 2 dekorationer ur kittet, jag har använt lite mer än så *ler*...
image281
Bakgrundspappret är ur serien "Trés Jolie - Ouit Oui" och heter 'Baby' (Boy) Plaid. Det som syns som aprikosfärgat är ett randigt papper som heter 'Cute' Floral, också det från Trés Jolie, men från Je Taime-serien. BG monogrammet sitter på en bit blommigt papper, Trés Jolie -Oui Oui igen, 'Baby (Boy) Clover och siffran '50' är ritad på baksidan av en bit av samma papper! Fotoramen är också ur tävlingskittet liksom pärlbanden och två sorters blommor; de rosa-aktiga och de citrongula. Sen är det massor av blandade -många udda- blommor, blandade knappar och 2 olika sorters halvpärlor. Utstansade blad och swirls ur mina gömmor, en snutt garn och så mina kära pennor: vit Sharpie, svart ZIG Photo Signature och brun ZIG Journal & Title.

Ett litet ord # 29 -SLUT

Bloggen Ett litet ord's sista ord för i år ? Slut är ordet som gäller och jag valde faktiskt en nyårsafton för min LO.

Det är nyårsafton -04 som vi firar med min bästa väninna och hennes sambo i deras nybygda hus. Hon visar oss en tradition hon är van vid sen hon var barn: att spå det kommande året i tenn!!! Hade vi aldrig hört talas om... Men det kan ju vara en estnisk sed, måste komma ihåg att fråga henne igen, för jag minns inte riktigt hur det var.
image280


Material: Bakgrundspapper från MME's Magnolia-serie, Serene 'Grown Up', filtband (självhäftande) från Q&Co, stickersbokstäver från Reminisce 'Boys gone wild' - några fattades så jag ritade av dem och målade i konturen med akrylfärg (MM's Chocolate), prickigt band (självhäftande) från DCWV 'Preppy'. Bandet med swirls på har jag fått av Helena/Landstoken, passade perfekt här! Fotomattor av olika sorters CS (spillbitar), folder utstansad av MiaPuh (TACK!), svart penna, svart chalk. Funderar på att pricka de bruna, målade bokstäverna med vit penna... Vad tror ni om det? Kommentera gärna, jag kan inte bestämma mej...!

Jag tycks ha fått dille på att rita med svart eller brun penna runt alla bokstäver i rubriker... Får nog snart hitta på nåt annat! *asg* TUR jag inte scrappar kronologiskt; mina LOs sprids ju i olika album och i olika ordning!

Sista LOn före jul,  Ha de' !

Ett litet ord # 28 -STJÄRNA

Bloggen 'Ett litet ord' slutspurtar för i år... Stjärna är ju i tiden om man säger så, men jag valde en annan variant:

Lyckans stjärna lyser över oss! Vi får inte allt vi vill, men vi har varandra! Många tunga händelser har vi klarat, och massor av lycka har följt vår väg. Så en lyckostjärna till bröllopsalbumet fick det ju bli:
image279
En LO inte lik nåt annat jag gjort! Men det var kul så det kanske blir fler i den här stilen?
Vit CS, sv/vit mönstrat (spillbit?) från en WGA (vet inte märke), det turkosa pappret har jag fått av Fialisan (TACK gumman!), knapparna är från CC-hobby, bokstavsstickers från MM utom den udda, vita, som jag inte vet märke på. En svart penna till konturer och text, svart chalk till stjärnan...

GOD JUL!

Här har skinkan nån timme kvar i ugnen innan den ska ut för griljering, maken slår in de sista julklapparna - jag och min bror har spenderat några timmar med vår underbara 87-åriga mormor som nog inte orkar fira så mycket imorgon, vi hade jättetrevligt! Nu blir det ett par dagar med familjen i lugn och ro; kanske, kanske scrappar jag lite ikväll, vi får se!

Här är vår "samling" av julljus på köksbordet - finns måååånga fler ljus i huset, men dessa är nog mina favoriter:
Adventsljusstaken som fick några röda bär som pynt i år, kalenderljuset som nästan är slut - och så den fina träbocken som jag inte vill vara utan.

GOD JUL alla läsare!
image278

Vinsten från Ett litet ord!

Efter lite förvirring fick jag klarhet i vad det var som damp ner i lådan häromdagen - det var min vinst!!! Kanonvinst med tanke på bloggens tema - att skriva på sina LOs :-)

image277

Och det var alltså min jul-LO som vann:
image269
Jag är själv jättenöjd med den, så extra kul att jag fick mitt pris med just den!

Vinsten kom igår!

Stämelgården var snabba, min vinst för mitt lila julkort dök upp här redan igår!
Den här sötnosen har flyttat in i min stämelsamling, där han verkligen passar bra. Han dök upp tillsammans med små söta höstlöv som också var nya för mej :-)

(Dessutom vann jag på Ett litet ord, så jag har en vinst till att vänta - vilket stimm jag kommit in i!)
image276

Jag vann i en Julkortstävling på Stämpelsnack!

Forumet stämpelsnack ordnade julkortstävling, jag ville såklart vara med! (Även som sponsor :-))
Tävlingskategorierna var: 1) Det "traditionella" julkortet, 2) Guld & Silver, 3) En "udda" julfärg och 4) I all sin enkelhet.
Jag är hjärtligt trött på julkort nu; har gjort ca 35 vilket är rekord med hästlängder för min del! Inga är ju lika heller... Men jag fick ihop 2 stycken, jag skickade in:
1) Traditionellt
image254
Pappret med swirls på att faktiskt ett slaktat "vanligt" julkort :-) Stämpelmotiv från PysselPassion färglagd med distresser samt stickles. Utstansad julstjärna, god-jul är en plast-tag från CC-hobby, har dragit "sönder" snöret till ett åt varje håll istället för två.

3) Udda julfärg
image255
Mönstrat papper som följde med tidningen Scrapbook Inspiration förra vintern, Garn, gem, brads och blommor ur gömmorn. Stämpelmotiv med tomteflicka från Pysselpassion färglagd med akvarellpennor+Dove Blender, stämplad text från Erikas Stämplar (förra året). En liten hjärt-stickers, svart penna och svart Chalk.

Mitt lila/violetta kort var ett av 4 vinnarkort i sin kategori! En stämpel från Stämpelgården blev mitt pris!!! Tjooohooo!!!

Ett litet ord Extrautmaning #28 - korkat

Efter att ha jobbat (lite extra länge), handlat och klippt mej borde jag inte gjort NÅT mer idag! Men jag kunde inte låta bli att scrappa dagens extraord, KORKAT! Har ju foton från fotopromenaden 30/10 - fler bilder finns i här i bloggen - då jag hittade blommande maskros tillsammans med gröna skott från flera växter och massor av höstlöv... Knäppt värre - KORKAT helt enkelt. *ler* Hade jag inte vetat bättre kunde jag trott det var vårfoton! Alltså:
image272
Ljust gul/beige CS + en gråblå spillbit, mönstrat papper av okänt märke - inköpt på öns eget "Ullared" - Göksäter. Textrutan med ränder är stämpel från Forma Hantverk, almanackan dito från Landstoken. Chalk "Chestnut Roan".  Älgen är också en stämpel, från Stämpelhuset om jag minns rätt. Älgen är stämplad direkt på den gråblå CS och färglagd med akvarell- och distressfärg. I hörnet en "blomma" av garn med en hjärtbrad i mitten. Rubriken utstansad QK Star mini  UC ur roströd CS, och så min kära svarta penna ZIG Journal & Title som jag skrivit med samt dragit streck runt kanten på hela LOn.

Kort i Fokus: mina alster v 50

Vi vill se dina alster, kom gärna in i bloggen och lägg en link till din blogg i en kommentar, eller maila din bild/dina bilder! Kan vi inspirera dej blir vi alla sååå glada! http://kortifokus.blogspot.com

Måndagen började med en
CardJacked av CreaMaria. Här är min version:
image256
Det blev inte alls som jag tänkt mej :-( Men så är det ju ibland; alstren tycks leva sitt eget liv! Ibland blir det till det bättre, ibland till det sämre... Jag ville göra en CASE - kopia rakt av, men det misslyckades jag med. Liiite väl rastlös tror jag tyvärr att jag var när jag skulle pyssla... Det var ett försök att bli lugn som inte lyckades helt enkelt!

Fredagens färgutmaning med de juliga färgerna vitt, grönt och rött och jag är sååå förtjust i dess papper som kom tillsammans med Scrapbook Inspirations förra julen:
image253
Julkulan är en stämpel från Stämpelboden. Jag har stämplat på röd cardstock och sen dekorerat med stickles.

Nu är det julledigt för oss i DT ett par veckor, men bloggen håller igång ändå så glöm inte att kika in! Presentationer och artiklar mm kommer vår DT-mamma att bjuda på: http://kortifokus.blogspot.com

Teneriffa igen...

En sida till som hör ihop med den förra -men nu har jag använt en skiss från Svensk Scrapbooking :-)
Tyvärr fick jag inte riktigt skärpa när jag fotade LOn men ni får lägga till lite själva dårå...
image271
Bakgrundspapper: Bluebird "Imagine" från MME's Bohemia-serie. Det prickiga är spillbitar jag fått, av okänt ursprung för mej. Monogram och stickersbokstäver från BG. Monogrammet har jag skuggat med den bruna Journal & Title-pennans tjocka ända, den smala ändan skriver jag med och har ritat runt de andra bokstäverna med också. Blommor och brads ur mina samlingar. Garn från kommande GarnGlad-kit 'Mocca' :-)

Ett litet ord Extrautmaning #27 - God

Extraordet idag orkar jag med också, sen måste jag sluta för att istället VILA, jag ska ju trots allt orka jobba ett par timmar imorgon... Men huvudvärken släppte och det var så KUL att pyssla! Städa skulle jag - det blev ett hål lagom för en 12x12-LO, inte mer... *ler* Maken gör julens köttbullar och jag håller mej undan!

Jag valde att ta med hela 3 foton, ovanligt många för att vara mej. Texten skrev jag runt fotona, det syns inte så jättebra tyvärr. Bilderna är från vår semester på norra Teneriffa 2004.
image270
Bakgrundspapper: Bluebird "Imagine" från MME's Bohemia-serie. Deet prickiga längst ner till höger är en spillbit julpapper (baksida) av okänt ursprung. Monogram och stickersbokstäver från BG. Monogrammet har jag skuggat med den bruna Journal & Title-pennans tjocka ända, den smala ändan skriver jag med och har ritat runt de andra bokstäverna med också. Blommor och brads ur mina samlingar. Bandgarn och garn (den ena på det andra) från kommande GarnGlad-kit 'Mocca' :-)

Ett litet ord #27 - högtid

Julen är helt enkelt det bästa jag vet, så när detta ord dök upp var jag ju bara tvungen! Med mina favoritdikter av Lennart Helsing resp. Viktor Rydberg som bara skulle vara med. Jag har också passat på att använda garn ur det kommande GarnGlad-kittet 'Mocca':
image269
Fotot är en vepa min mamma sytt och som jag älskar! Bakgrundspapper: Norskt, underbart, vitt papper jag köpte tillsammans med de härliga julpappren, detta heter "Vintage Swirl"; kommer från 3ndpapir.no alltså. Det randiga har jag fått i en swap och tyvärr vet jag inte tillverkaren på det. Rubrik och text är utskrivet på datorn på vanligt, vitt, kopieringspapper, chalkat med "Chestnut Roan". Hjärt-knappen inhandlad i öns garnbutik, båda garnerna från kommande 'Mocca' från GarnGlad. En snutt band, några utstansade "fern"-blad, en hjärtbrad och en svart penna.

Ett litet ord #26 - Stressa

Underbar utmaning, ordet är alltså stressa den här gången! Så det blev en LO till mitt ego-boast/må bra-album:
image268
Texten handlar om boken "Långsamhetens lov", om att ta det lugnt, att njuta av det man har och att inte alltid sträva efter mer saker. Fotot är taget från krönet av Carlstens fästning på Marstand, ett av mina absoluta favoritfoton från sommaren -07!

Bakgrundspapper från CI, det andra mönstade kommer från Dasisy D's. Sjöstjärnan i metall köpte jag igår i vår lokala garn/sybehörsbutik. Blommor från en swap, en brads-blomma köpt hos Pysselgården, brads och bandgarn ur mina gömmor. För en gångs skull en handskriven rubrik - avskyr min handstil men försöker vänja mej vid den eftersom den ju faktiskt är en del av mej!

Julklappsvinnaren klar!

Grattis Jeanette Andersson, du vann julklappsstämplen! Maila mej din adress så kommer den på posten! karin[@]sodak.se (ta bort klamrarna).

Idag har jag en dundrande huvudvärk men ska försöka ge mej på att klippa kommande GarnGlad-kit som inhandlades igår - antagligen är det just shoppingturen som har givit mej huvudvärken :-( Orkar inte alls så mycket som jag skulle vilja, det är bara vila som gäller här...

Borde röja lite i mitt pysselrum också, det går inte att pyssla där just nu eftersom skivan på skrivbordet inte syns... Vi får se vad det blir av den här dagen, den 3 advent!

Hoppas du får en skön söndag, var du än befinner dej!

image267

Köpes: Iittala Festivo Ljusstakar!

Jag har dem själv och nu vill min mamma också ha! Ser dem ibland på Tradera... Skulle vilja köpa några omgående - nån som har nån stående i ett skåp? Mamma har EN ljusstake med EN ring, nu vill hon ha med två eller tre ringar - eller en av varje. Maila mej! karin[@]sodak.se (ta bort klamrarna). Mamma fyller år tidigt i januari och det vore kul att kunna överraska henne...

image266

GooseBumpz "Curls" till Revolution säljes!

Jag köpte den på Magnolias mässa i november men har bestämt mej för att jag ska köpa Cuttlebugs egna embossingdies istället...

Den här till Qk Revolution är använd EN gång, nypris var 158:-, jag säljer den för 125:- inkl porto (inom sverige). Orignalförpackningen medföljer. "Först till kvarn" gäller.  Maila mej på karin[@]sodak.se (ta bort klamrarna)
JÄTTEHÄRLIGT och mycket användbart mönster!!!
Bilden är liiiten, den är från Qk egen hemsida:
image265

JOBBAT!!! Och så ett par nya stämplar...

Idag har jag "jobbat" 2 timmar - dvs varit på jobbet, kollat mailen, gått igenom en meterhög posthög lite smått och småpratat med rumskompisen samt fikat! Jag blev helt SLUT och har sovit hela eftermiddagen... Shocked (Har inte jobbat sen 5/9)

MEN det var så KUL att vara där, ska jobba mån, tis och fre nästa vecka, sen är jag ledigt till 2/1.

Har nu skrivit ut Kort i Fokus-utmaningarna för v2-3-4 och lägger dem på pysselbordet, hoppas orka göra nåt i helgen! Ska kanske leka lite med min nya sötnos som damp ner i brevlådan idag i två versioner; jag är kär i denna lille krabat från min DT-mammas butik
Cards of Maria:
image264image263 
(Bilderna från Cards of Maria, stämplarna är ungefär lika stora båda två i verkligheten :-) )

Det stora alfabetet som jag var på jakt efter häromdagen kan tänkas dyka upp här under nästa vecka!!!! TACK Hella för erbjudandet att köpa ditt!!! Love you!

Vår adventsljusstake

Som så många andra visar jag nu upp VÅR version av adventsljusstake - den med 4 ljus där vi tänder ett nytt varje söndag i advent.

Våra andra jultraditioner är nog väldigt vanliga - julbordet är inte så stort i och för sej, men vi har med det vi alla vill ha: skinka, köttbullar, Janssons frestelse osv. Sen brukar min mamma alltid göra en god grönsallad med ananas i (som jag inte kan äta längre dårå) men som jag tycker är sååå suveränt - man behöver nåt fräscht till allt kött.

En tradition som maken och jag skapat alldeles själva är vår adventsljusstake. Jag vill inte ha flamskyddsbehandlad vitmossa Evil or Very Mad Och jag vill inte plocka rent berget bakom vårt hus heller, det tar ju tid för mossan att växa tillbaka... Så vi har nåt helt annat:

 
Fotot tog jag i söndags, nu är det ju snart dags för ljus tre redan! Det är en helt vanlig "adventslåda" - minns inte vilken affär jag köpte den i, det är ganska många år sen nu... Den har utstansade hjärtan på sidan. Hasselnötterna kan man antingen spara år från år eller, vilket vi gör, lägga ut till ekorren när vi städar undan julen. Laughing Juldagarna händer det ibland att det sticks i nån tomte eller annat pynt, det varierar efter humör...

Jag är på jakt!

Sassafras Clear Stamps - Mini Wood Grain Alphabet
image260

Nån som har sett detta i nån svensk butik? Lägger ut efterlysningar överallt idag; jag VILL HA! Har ju det vanliga "stora!" alfabetet och vill ha de här också! Dyra, säkert - för det var det stora... TIPS mottages tacksamt!!!

Här är ett till som gärna får flytta hem, det är från Autumn Leaves och heter Snap Frame Alfa...
image261

Julklappsutlottning! + julkort

Jag vill tacka alla er som hälsar på och kommenterar i min blogg; jag blir så GLAD varje gång jag får ett mail med en ny kommentar!!!

Så jag har bestämt mej för att bland alla er som kommenterar min blogg från och med nu till och med söndag morgon 16/12 har chansen att vinna en liten julklapp av mej - en omonterad stämpel med hemligt julmotiv! En lott/person oavsett hur många kommentarer du lämnar. Jag drar en vinnare under söndag förmiddag och meddelar här i bloggen när det är klart.

Kika gärna runt!

Dagens bild blir ett julkort som jag vann en liten minitävling på
Svensk Scrapbooking med; vi var bara två som deltog i skisstävlingen men jag är ändå glad och stolt för vinsten såklart!
image259
Stämpelmotiv: säcken+ klappen (2 olika stämplar som jag maskat ihop) kommer från hÄnglar, den söte tomten kommer från PysselPassion. Färglagt med distresser och akvarellfärg.

Ett litet ord Extrautmaning #24 - Hopp

En sida till har det blivit idag, den låg halvt påbörjad sen ett tag tillbaka, några papper och förslag på dekorationer som jag plockat ihop men sen kört fast. Idag lossnade det, tack vare Ett litet ords extrautmaning 24 :-)
Färgerna är urkonstiga på fotot - viss är helt fel andra är rätt, men här är i alla fall LOn "Tro, hopp & kärlek":
image258
Bakgrundspapper är ännu ett norskt julpapper från 3ndypapir.no; detta heter "Julesang". En bit GRÅ CS från Bazil ligger halvt under fotot.  Rubriken gjord med alfabetsstickers "Noel" Wild Asparagus från MME samt gnuggbokstäver Heidi Black från MM.  &-tecknet har jag gjort genom att rita av ett die-cut tecken som jag hade i helt fel färg, och sen har jag fyllt den ritade konturen med distress inc (Fired Brick, outspädd). Stjärnbandet minns jag inte var jag köpt... En bit spets från GarnGlads Scrappiz-kit -05, garn från nåt annat kit, en blomma och en blomknapp ut gömmorna. Texten är en sång som betyder mycket för oss: "Kärleken förde oss samman", Ulf Lundell. Den är utskriven på vellum som är fastsatt med "Invisi Dots for vellum" från Glue Dots. Det röda hjärtat har jag fått av Marie_71, och så har jag använt ett stickershjärta i guldfolie också.  "Wellpappen" är en bit CS som jag kört genom en pappersvals.

Ett litet ord #25 - Jag

I helgen blev det inte mycket gjort; sen slutet av förra veckan har jag varit hängig :-( Lite småpyssel men mest TV och, faktiskt, bokläsning har det blivit. Det har tagit mej nästan FEM dagar att få ihop en dubbel-LO, men jag blev väldigt nöjd med den! Det är färger jag sällan använder, jag har provat en för mej ny teknik - krackelering, och jag har använt smått och gott ur gömmorna. KUL!
Ordet från bloggen Ett litet ord som skulle scrappas är alltså
JAG, med deadline vid midnatt idag... Här är min LO som handlar om några härliga dagar i Stockholm för några år sen när maken fick ett pris för sitt engagemang på jobbet för vattenvård i trestadsområdet... :-)
image257
CS är ljusgul orange peel, blommit papper Karen Foster, övrigt mönstrat papper är från ett stort set med papper och pappersdekorationer speciellt designat för tidningen Scrapbook Inspirations i vintras. AMM självhäftande blommor och hjärta, pyttebrads från Queen & CO, Chipboard bokstäver MM, pil av okänt märke. Stjärnorna är vellumstickers från Stickopotamus och garnet från GarnGlad. Texten utskriven på ett prickigt vellumpapper och några blandade gnuggisbokstäver har jag också använt.

Tidig julklapp!

Vår digitalkamera (3 år gammal) gick sönder för en månad sen... Istället för att lägga 1500:- på att laga den, blev det en ny: en tidig julklapp till mej! Allra helst skulle vi vilja ha en digital systemkamera men med utbyggnad av huset på G så är det inte läge för det... MEN Åh, jag är såååååååååå glad! Ska bli kul att få lära känna en ny kamera. Så här ser den ut:
image240
Enl Kodaks hemsida: Fantastisk kvalitet. Enastående pris.
 Kamera med 7,0 miljoner pixlar för utskrifter i storlekar upp till 50 cm × 76 cm (20 tum × 30 tum)
 Objektiv med 3X optisk zoom
 61 mm (2,4 tum) stor färgskärm för användning inomhus och utomhus
 Digital bildstabilisering
 Högt ISO (upp till 1250)
 HD-stillbilder
 Video med ljud och utskriftsalternativ

Det var Coops Medlemserbjudande i November (beställningsvara) 999:- istället för 1.299:-. 

Tävlingsbidrag Lektyg & Hantverk nov-07

En skisstävling vars sista dag var 25/11. Anna/Morfen hade gjort en skiss jag fastnade för och tillslut fick jag till den till de foton jag ville ha också, mitt bidrag ser ut så här:
image236
Minst 2 saker man använt på LOn skulle finnas i butiken. Det material jag hittat i H&L's webbutik är: Bakgrundspappret 'Julia' från BG Perhaps, QK dies Fotohörn och Rev. Flourish. Pennan jag använt är ZIG Journal & Title färg Chocolate. Kanske finns även blommorna, vet inte vilken serie mina kommer från...  

Övrigt material: papper: "Sherbet" Lime Crest från MME och Sixth Avenue Central Park från American Crafts. Cut out Tags "Madera Island" från S.E.I, minibrads, halvpärlor och ännu mindre brads (de är fr Queen & Co.) Rubriken stansad med QK Star Mini UC (pappret är baksidan på AC-pappret).  

Jag vann inte, men vad gör det om hundra år?

Mina alster till Kort i Fokus den här veckan (v49)

Så har första veckan som DT-medlem i Kort i Fokus-bloggen "gått" - jag har inte varit med i en hel vecka ännu, men utmaningarna laddas upp mån, ons, fre och i de två senaste har jag då haft med alster:
Först ut var
veckans skiss i onsdags, mitt alster ser ut så här:
image251
Mycket förtjust i stjärngossen från Landstoken som du kanske förstått vid det här laget?

I dag var det så dags för färgutmaning, du hittar den här.
Jag valde att göra ett julkort; gillar pappret jag använt som bas väldigt mycket! *ler*
image252
Stämpelmotiv: tomte från Inkido, månen från hÄnglar (Walk the dog-kittet). Utstansade bokstäver från en swap. Fern-stansen har fått jobba igen och jag hittade några snöflingor i mina samlinga som jag tror jag fått av Fialisan.  Garnet runt kanten är också från en swap vill jag minnas.

Se fler härliga kort i bloggen Kort i Fokus - vi är många med olika stilar som presenterar alter TRE gånger i veckan!!!!!!!! Och vi vill se vad DU gör, så lämna kommentarer och länka till dina egna kort så vi får se.

Ha en skön helg! 2:a advent på söndag :-)

Gör ett kort - du kan vinna stämplar!

December månads utmaning på Kort i Fokus hittar du här. Ta chansen att vinna ursöta stämplar från Landstoken!!!!

Som DT-medlem i bloggen hoppas jag få se många bidrag till tävlingen. Så häng på nu, Lycka till!


Ett litet ord #23 - sök

Här är nu andra sidan till makens dubbel-LO klar och jag har samtidigt gjort den till utmaningsordet SÖK på Ett litet ord-bloggen:
image250
CS är vanilj-färgad bling på den här också... Ett par spillbitar mönsterpapper av okänt märke, rubrik av stickersbokstäver frånMM kantade med svart penna, som också använts till streckarna runt gruppen med foton o text. Jag är inte helt nöjd, men maken är glad!

PIF Vinnare!

TACK alla som varit inne och kikat och kommenterat i min blogg, hoppas ni vill komma tillbaka och ge mej feed-back. Kan jag ge er någon inspiration blir jag såklart jätteglad!

Grattis till Canan och Tesslan6 som vann min lilla utlottning! Kommer varsitt kuvert under veckan.

En tulpanbild idag också, även denna hämtad nånstans på nätet för fotoinspiration:
image249

Ett litet ord #22 - Band

Ord 22 hos Ett litet ord är alltså BAND. Det tog mej en stund, men sen kom jag på Vänskapsband och rotade fram några riktigt gamla kort på en nära kompis som jag lärde känna på högstadiet och fortfarande har kontakt med.
Det är en BoM-LO i storlek 8x8". När jag hittar nyare foton gör jag en sida till, så det blir en dubbel har jag tänkt.
image248
Bazill CS, spillbit mönsterpapper, Heidi Swapp cirkel för journaling, Heidi Grace chip board-bokstäver, vita stickersbokstäver av okänt märke, chip board-hjärtan hör ihop med bokstäverna, grå akrylfärg, svart penna.
Försökte lifta Maxell men tycker inte jag lyckades så som jag ville, så det ska jag göra om på en annan LO.


DT medlem i Kort-i-Fokus!!!

I mitten av november sökte jag till bloggen Design Team då de ville ha några nya medlemmar istället för andra som lämnat teamet. Jag kom igång rejält med kortmakeriet när jag gjorde julkort ju, och använde många av bloggens utmaningar för att komma igång, så jag tänkte 'varför inte? Idag kom beskedet: vi var 8 som sökte och ALLA kom med!!!!! Yipiiiii så kul det här ska bli!

Här är mina ansökningskort
Mosaik
image218
Vi skulle inspireras av ett kort gjort med mosaik/etiketter tror jag. Jag tog fasta på det sätt motivet var gjort, men jag har förenklat tekniken och klippte helt enkelt isär mitt motiv. Jag använde också samma antal blommor och placerade dem i samma hörn som på det kortet. Då jag ville att mitt motiv skulle synas helt försköt jag det lite upp åt höger.  

Skiss
image219
Jag har följt skissen rätt så slaviskt när det gäller placering av motiv och att få med ränderna. Däremot ersatte jag "blommorna" på skissen med en rad av stjärnor och la till en pärlemobrad nere i hörnet.  

Rött, grönt, vitt - inte julkort 
image220
I mitten av november blev det verkligen en utmaning att inte göra julkort! Färgerna är väldigt användbara och fina att göra annat med, så jag valde att göra ett tack-kort och att göra det med varma nyanser av grönt och rött med vitt som accentfärg.  

Utan stämpelmotiv
image221
Tillbaka till "basic" för min del; när jag började göra kort visste jag inte ens att stämplar fanns! Just detta kort valde jag att göra med utstansat men varianterna är ju oändliga: bokmärken, urklipp, mönstrade pappersbitar, blommor, hjärtan...

Har redan gjort ett kort inför en kommande utmaning, det får du inte se än... *fniss*

Paddla Kajak

En Lo efter en skissutmaning på forumet Svensk Scrapbooking. Jag har följt skissen rätt slaviskt, den är så härligt annorlunda med cirkeln tycker jag :-) Det är maken som paddlar för första gången; mer text kommer på en sida till senare.

image247
Ett blåstick i bilden som jag inte får bort... Färgerna är varmare; bakgrunden är vaniljfärgad bling. Pappret med snäckor fick jag häromdagen i en WGA från Carinalin. De blå glasstenarna "droppar" är sk. cabochoner som jag ropat in på Tradera för flera år sen... Det blå garnet finns i GarnGlads senaste kit "Farbror Blå". Rubriken utstansad i qk STAR mini UC.