Anta utmaningen

Hittade en utmaning hos Wildärtan som jag inte vill låta bli:-)

Här kommer alltså ett gäng frågor med tillhörande svar, MEN, man får inte gardera sig utan måste välja en enda sak.

1. Klädbutik: Lindex
2. Inredningsbutik: IKEA
3. Godis: Sura nappar
4. Stad: Göteborg
5. Dryck: Fläderblomssaft
6. Musik: 80-tal
7. Tv-serie: Grey's Anatomy
8. Film: Ringen-trilogin
9. Träning: Promenader
10. Bakverk: Kladdkaka
11. Kaffe: Nej tack!

Jag utmanar de som läser min blogg. Skriv om du antar utmaningen så att jag får komma och kika på svaren! :D

En Lay-Out!!!

En liten LO på blivande gudbarnet Johan fick jag till igår! Har massor av foton, mamman vill gärna ha ett album som dopgåva - jag har inte lovat nåt säkert... Det är första LOn på länge, den blev enkel men jag tycker det blev rofyllt och stilrent.

Tyvärr lite blänk i fotot men jag ids inte ta om bilden... CS Bazzill - just den här ur en paket färdigskrurna 8x8 ark. Det randig papprer ät från American Traditional Desig (se förra inlägget). Bokstäverna är stickers: J från Wild Asparagus 'Boy Letters', resten av bokstäverna är från Heidi Grace. Diverse blommor och blad, brads och knappar som också ligger framme.

Decos i långa banor :-)

Gillar verkligen att "småpyssla" nu... Borde göra några DT-kort men just nu infinner sej inte inspirationen alls... *suck*

Men pysslar gör jag; använder fortfarande det som finns på skrivbordet!

Decoentries
Brown+Pink

Handgjort papper som bas, en spillbit mönstrat papper, "rester" från utstansade swirls, en gnuggis, en snutt+ en längre bit garn, Blinghjärtan från Landstoken... Blommor och brads finns alltid till hands - vad gjorde jag utan dem!?

My Childhood Idols/Superstars

Kunde inte bli annat än ABBA kände jag; de var de allra första idolerna jag hade! Mamma har berättat att jag "jazzade" runt till RingRing -73 - då jag var ETT år... Bilden från nätet såklart, spillbit papper, en bandsnutt - sista av det blombandet. Noten är en brad från Landstoken, RingRing är skrivet med Dymon. Stickles fick rama in motivet.

Vintage Beauty

Behöver jag skriva bild från nätet?
Pappret heter passande nog "Henna", kommer från Cherry Arte's serie "East of India" - favoriter :-) Spillbiten papper vet jag inget om. Swirlen är chipboard, duttade vit akrylfärg på. Några hjärtknappar låg och skräpade, passade här tyckte jag... Blomman är nyinköpt - som om jag behövde det?!? Gillade dem för mycket för att låta bli dem hos Landstoken...  Prima har gjort dem, finns i en "tub".

Cowboy

Hmm, inget favorittema direkt, men tack vare nätet går ju det mesta att lösa... Spillpappershögen minskar också :-) Garn druknar jag snart i, åtminstone ser det så ut på skrivbordet... Här kom en liten snutt till nytta!

Bling

Själv är jag inte blingig, men material har jag ändå.... Det handgjorda pappret har lite bling i sej, det syns nog inte alls här... Bandet är jätteglittrigt, och tygblommorna är också skimrande. Blommor och blad från en "provpåse" vi fick på CHA i vintras (ligger kvar på skrivbordet ännu!), Blingblommorna har jag fått av nån...

Music:

Spillpapper igen! Både det med noterna (biten var inte större än så här) och det med cirklar på kommer från spill-lådan. Kompletterade med vitt. Blomman har jag fått, braden i mitten, som påminner om en golfboll tycker jag, kommer från Landstoken, liksom notbradsen.

Vintage

Motiv från nätet återigen. Det randiga pappret är från America Traditional Designs och heter "Cottage Walls" ur serien Seashore Pastels. Det är lite mer grönt i verkligheten. Spetsen från Landstoken, blomman köpt där också, kommer från Prima (se Vintage Beauty ovan). Det bruna papret är en bit av ett begagnat kuvert...

Sist gjorde jag en Deco att skicka iväg, den är till mej själv. Just nu är jag jätteförtjust i Afrika, så det fick bli temat:


Bilden från nätet, bandsnuttarna från en provpåse från CHA, pappret är från ett block, jag tror det är Sizzix.

Pysslat!

Har gjort några fler deco-entries de senaste dagarna; nu börjar jag komma igång igen på allvar hoppas jag - det har var SUPERKUL och jag är nöjd med vad jag åstadkommit.

Söndag -Sarah Kay:

Det fick bli en bild från nätet, har inte tålamod att färglägga nu... Spillbitar papper, en liten bit punchinella, knappbrad från Landstoken där du även hittar bling-hjärtanet. Blommor och halvpärlor från vad som låg framme på bordet...

Måndag -Vintage Wedding:

Grönt papper från ChatterBox, tyckte stilen passade men jag har egentligen ingen aning... *ler* Vitt med beige mönster - spillbit. Foto från nätet, spets från Landstoken, som också har den lilla charm-nyckeln. Brads från nån RAK tror jag; de låg i en påse på bordet - jag har sån HOPPLÖS oordning nu så jag har ingen koll längre varifrån saker kommer...

John Bauer:

Nåt jag aldrig gjort förrut; KUL med ett "nytt" tema; fick bli bild från nätet igen. BG-bakgrund, bandgarn från GarnGlad, blingiga textilblommor från CHA - ingen aning om vilket företag dock, en vanlig prima med en bling-sten också. Trollsländan är en brad. Har sotat ner med chalks för att få lite "stämning".

Bröllop:

JÄTTENÖJD med denna :-) Spillbitar av papper monterade på CS, bild från nätet med stickles-ram. Det vinröda bandet kommer från Landstoken precis som hjärtanen. Det vita bandet har jag fått, minns tyvärr inte av vem.
Etiketterna med namn har jag beställt från
Lundaprodukter; letade egentligen efter ännu mindre, men de här duger bra.

Dagens första alster är 1920-tal:

Återigen bild från nätet; gillade speciellt färgerna i denna. Det prickiga pappret är nåt som kommit med tidningen Scrapbook Inspirations nån gång, banden från Landstoken, blommorna och brad fanns framme också.

Mycket Landstoken blev det, men det är ju mina senaste inköp så den påsen ligger överst...

Funderar nu på att försöka börja med ett minialbum till vårt gudbarn Johan, hoppas inspirationen räcker! Annars finns det fler decos att göra entries i *ler*

Utmaning - ett ord

Hittade en kul utmaning hos Vildljung:

1. Var är din mobiltelefon? Köket


2. Var är du? Hemma


3. Ditt hår? rakt


4. Din mamma? pensionär


5. Din pappa? lugn


6. Din favoritsak? kameran


7. Vad drömde du i natt? Inget?


8. Ditt mål? Frisk


9. I vilket rum är du nu? Hallen


10. Din hobby? hantverk


11. Vad är du mest rädd för? krig


12. Hur vill du att ditt liv ser ut om sex år? förälder


13. Var var du igår kväll? Hemma


14. Vad är du inte? snål


16. Vad står överst på önskelistan? barn


17. Var är du uppväxt? Uddevalla


18. Vad gjorde du senast? fotade


19. Vad har du på dig? Myskläder


20. Din TV? sport


21. Ditt husdjur? katterna


22. Din dator? på


24. Ditt humör? rastlös


25. Saknar du någon? Erik


26. Din bil? bra


27. Vad har du inte på dig? dräkt


28. Favoritdjur? igelkott


29. Hur var din sommar? sorgsen


30. Älskar du någon? mycket


31. Favoritfärg? limegrön


32. När skrattade du senast? idag


33. När grät du senast? begravningenDenna utmaning går alltså ut på att man ska svara med ett ord på ovanstående frågor. Anta utmaningen om du vill!


RAK från Nina!!!

Det allra bästa med att resa bort är att komma hem! Jag älskar vårt hem - huset och invånarna, tomten, allt!
Inte blir det sämre av att det finns spännande post att öppna dessutom! Jag har fått en ask att förvara mina ATC-kort i, det behövde jag! TACK snälla, gulliga, rara NINA som gjort asken, och som medvetet skickade den så den fanns här när jag kom hem! Gulle dej!!!


Nu får jag en låda i Moppe-byrån ledig för annat - hela bordet är proppfullt så frågan är bara VAD som bäst passar att stoppa i den...

Hälsat på Landstoken

Torsdag-Fredag var jag i Växsjö/Rottne för att hälsa på Helena/Landstoken. Det var kul att göra nåt annat än det vanliga, jag fick umgås med en kompis, klappa hundvalpar, se en härlig affär som snart ska öppna!  Och så "jobbade" jag lite också; har packat charms och bling när vi ändå satt och pratade på torsdagskvällen och sen hängt upp dem i butiken på fredagen :-)  Kan du åka dit när hon öppnar så gör det; butiken är full av roliga saker och jag har nu också sett vilka erbjudanden som är på G - kolla in www.landstoken.se

Så här ser det ut:Och sen är det en vägg med Thickers, andra med massor av stämplar, brads, charms, bling, en hylla med blommor, massor av punchinella osv., osv.... *suckar lyckligt* TÄNK om det ändå vore MIN affär!!! Varmt Lycka till, Helena!

Så här ser småttingarna ut, sover i klump mest hela tiden...


Mina inköp - budgeten sprack, ändå la jag tillbaka en del saker jag tagit till mej först... Hmm. Men en BiA skulle jag ha, och en väska till  var ett måste då den inte kan stå framme hela tiden... Nåja, jag behöver ju inte en enda pryl till egentligen så varför klaga?!?

Varför så suckig?

Jo, du läste rätt; jag är "suckig" = suckar en massa... Tror väl kanske att begravningen och allt som hänt innan nu hunnit ikapp mej... Ska till läkaren imorgon, ska be honom att jag får vara hemma ett par veckor till, dvs så länge föräldradagarna räcker (är 50/50 föräldraledig/sjukskriven). Det borde gå bra. Jag är trött, hängig och vill vara med mej själv...

Trots det ska det bli jättekul att åka till Växjö/Rottne imorgon; Imorgon bitti åker jag först till läkaren, sen till Göteborg för att lämna min symaskin på service och därifrån mot Växjö för att hälsa på Helena och umgås lite; hemma igen fredag kväll. JAg ska klappa valpar och spana in butiken också såklart! Laughing

Har inte pysslat mycket alls de senaste dagarna, men ett par deco-entries har det blivit:
En Penny Black igår:


En Vintage Children idag:


Vad Decoentries är har jag skrivit om i tidigare inlägg.

Godnatt *gäsp* - jag måste ta mej i säng nu om jag ska orka köra imorgon...

En underbar RAK!

Jag fick ett oväntat kuvert i posten igår; en RAK (Random Act of Kindness) från Michaela
TACK så otroligt mycket; att du orkar tänka på mej gör mej rörd...

Kortet är så sött!!! ÄLSKAR Maja-designpapper! Stämpeln är från Kortmakaren skriver Michaela.


Begravning för Erik...

Nu är det gjort, vi har hållit en liten begravning för vår lille kille... Det var tufft; så jobbigt att se den lilla,lilla kistan och veta att det är det allra sista vi ser av honom... Det var en mycket liten grupp som samlats; maken och jag + en nära vän som är diakonissa - TACK Karin för att du delade denna stund med oss!!!

Prästen pratade lite runt barn och jesus och vi fick all tid vi ville att ta avsked...
Psalmer: 248 Tryggare kan ingen vara + 606 som Karin valde åt oss; den var svår att sjunga men har en mycket vacker text:

Det gungar så fint när han bär dig, mitt barn. Han går på så mjuka sandaler.
Hans mantel är vävd av det lenaste garn. Hans arm är så stark, hans doft är så ren.
Han känner var rot och var grop och var sten, och han nynnar en sång, som han gjorde en gång till stjärnornas ljusa koraler.

Mitt barn, du är buren i Skaparens famn. Han andas intill dig så nära.
Han håller omkring dig. Han känner ditt namn. Han gråter med dig, han ler när du ler.
Du är aldrig ensam och oönskad mer, för du hör honom till, Herren Jesus, som vill till himmelens glädje dig bära.
TACK för blommorna!!!

Torsdag kväll fick jag blommor - en kruka med växter - från Kustremsan, den lappteknikförening som jag är med i. TACK snälla, gulliga ni, jag blev såååå rörd! Det är verkligen underbart att veta att så många tänker på mej/oss nu när det är tufft. Och hur visste ni att vi haft en extra jobbig dag i torsdags?!?


Dags för tankekort igen!

Jag har inte mått toppen på sistone men det har ju sin förklaring - igår hade vi minnesstund/begravning för Erik...
SKriver mer om detta i ett eget inlägg senare i helgen om jag orkar.

Har varit rastlös inombords ett par dagar och inte pysslat nåt, men idag gav jag mej den på att göra NÅT och kom på att det var länge sen jag gjorde tankekort - så det blev det!
Nåt som passade mej väldigt bra var tankarna från v 23, du hittar dem
här.

När jag gjorde mitt kort tänkte jag på att ta det lugnt och försöka njuta av sommaren trots allt som hänt, blev jättenöjd med resultatet:


Ett uppstämplat PB motiv jag fått i en RAK tror jag, färglagt med torrpastellpennor (utsuddat med tops), stickersbokstäver från Norska Scrapper's Choice. Jag har fixerat med fixativ; både för att torrpastellen kan "smula" sej lite och för att stickersbokstävernas prickar inte ska lossna.

Ha en skön helg alla! Här ska vi försöka koppla av och bla. träffa närmaste vännerna för en  mysig kräftskiva - 4 vuxna och en bebis på 5 veckor eller så... :-)

Igår hade jag en pysseldag (halv i alla fall)!

Jag skulle städa skrivbordet... Men det var inte kul, plötsligt satt jag och pysslade istället!  Vi hade varit i Mollösund och ätit lunch, stannat vid Strömsholm och hört oss för ang. byggställning till tornet och svängt in till Stenhuggeriet i Hälleviksstrand för att kolla gravsten till Erik - men de hade stängt. Det ösregnade och jag var tydligen på pysselhumör - KUL!

Några decos och ett par kort blev det:

Cute X-mas


Flower Fairies


Love Pooh and his friends


My Lucky Number


Årets första julkort, gjort till min egen utmaning på
CreaForum, att använda gamla saker (såklart inspirerad av den utmaning vi hade i KiF-bloggen för några veckor sen!)


Jag har använt ett av de allra första motiv jag nånsin stämplade! Jag satt hos en kompis och provade en hel dag - hösten 2004? Hittade det i en burk jag rotade i igår... Att man sparar ALLT, otroligt... Stämpeln lär komma från Reprint har jag fått tips om. Runt "granen" har jag lekt med torrchalks, också det var helt nytt för mej då.

En bit mönstrat papper ur spillpappershögen, ett "urgammalt" band - som har jag i metervis Rolling Eyes och bitar av filtband fick komplettera. På filtbandet har jag duttat lite stickles-glitter.

Det blev också ett Grattiskort till en tjej som snart fyller år - Sollans utmaning var Gult, Grått och Blått - hmm.
Jag får inte till fotot riktigt bra, du får tänka dej att blommorna är gråblå, inte blå/lila... Garnet är i alla fall melerat grått Rolling Eyes
Texten stämplad med clearstamps från Technique Tuesday som jag köpte i USA i vintras - premiäranvända först nu...

Några decos från i söndags också:

Fjärilar


Rubberstamped heart/s


Bokstaven 'M'Lek med färger


Letter 'A'


Nu ska alla decos flyga iväg härifrån, längtar tills jag får hem ett gäng att göra entries i igen!

Försenad namnsdagspresent kom idag!

Ett av paketen som saknades i lördags låg i lådan idag!

Det kom från Citrolime och såg ut så här:


Innehållet...

...BOKSTÄVER! Tjoho, de utökar samlingen av kul bokstäver att laborera med på kort, LO's etc. TACK så jättemycket!

Då fattas det 4 nu då... 2 av dem kan dröja vet jag, tjejerna har fullt upp med privata problem..

Hur mycket skulle du kosta om du vore till salu?

Jag hittade en kul utmaning i CreaMarias blogg!

HUR MYCKET SKULLE DU KOSTA OM DU VORE TILL SALU ?


NATURLIG HÅRFÄRG ?
[ ] Rödhårig - 700 kr
[ ] Brunhårig - 200 kr
[ ] Blond - 500 kr
[ ] Svart - 100 kr
[ ] Flintskallig - 50 kr
[x] Annan - 700 kr

Hårfärg? Jag har tre olika färger på mina hårstrån; blond, brun och rött, snacka om svårt att bestämma!  Rödcendré tror jag nån kallade det...

ÖGONFÄRG ?
[x] Blå - 1000 kr
[ ] Grön - 700 kr
[ ] Grå - 500 kr
[ ] Brun - 200 kr
[ ] Annan - 100 kr


LÄNGD ?
[ ] Över 2 meter - 2000 kr
[x] 200-160 cm - 1700 kr
[ ] 160-140 cm - 1500 kr
[ ] 140-120 cm - 700 kr
[ ] 120-100 cm - 400 kr
[ ] Under 1 meter - 200 kr


ÅLDER ?
[ ] 41-60 - 1200 kr
[x] 31-40 - 1000 kr
[ ] 26-30 - 700 kr
[ ] 21-25 - 500 kr
[ ] 18-20 - 200 kr
[ ] 0-17 - 100 kr


ÄR DU ?
[ ] Tvilling eller mer - 3000 kr
[x] Förstfödd - 3000 kr
[ ] Enda barnet - 2000 kr
[ ] Mellanbarn - 1000 kr
[ ] Tredje barnet - 1000 kr
[ ] Andra eller sista barnet - 0 kr


DRICKER DU ALKOHOL ?
[ ] Nej - 4000 kr
[ ] Sällan - 3000 kr
[ ] Bara vid speciella tillfällen - 2000 kr
[x] Ibland - 2000 kr
[ ] Bara på helger - 3000 kr
[ ] Alla andra dagar - 500 kr
[ ] En gång om dagen - 100 kr
[ ] Flaskan är mitt liv - 0 kr


HUR BRA SYN HAR DU ?
[ ] Har glasögon men använder dem inte - 2000 kr .
[ ] Inga synfel - 1000 kr
[x] Glasögon - 500 kr
[´] Kontaktlinser - 200 kr
[ ] Opererat - 100 kr
[ ] Går inte att fixa - 50 kr


FÄRG PÅ BILEN ?
[ ] Rosa - 20,000 kr
[ ] Mörkbrun - 8000 kr
[ ] Guld - 7000 kr
[x] Grå - 6000 kr
[ ] Blå - 5000 kr
[ ] Vit - 4500 kr
[ ] Svart - 4500 kr
[ ] Röd - 4000 kr
[ ] Grön - 3500 kr
[ ] Silver - 3000 kr
[ ] Lila - 2500 kr
[ ] Gul - 1000 kr
[ ] Orange - 1000 kr
[ ] Rostig - 150 kr
[ ] Ingen bil - 0 kr


SKOSTORLEK ?
[ ] 45+ - 3000 kr
[ ] 43-45 - 2500 kr
[ ] 41-43 - 2000 kr
[ ] 38-41 - 1000 kr
[x] 38-36 - 500 kr


FAVORITFÄRG ? [DU FÅR VÄLJA 4 OLIKA]
[x] Röd - 6000 kr
[ ] Svart - 1000 kr
[x] Blå - 450 kr
[ ] Brun - 500 kr
[ ] Lila - 2000 kr
[x] Vit - 4000 kr
[x] Grön - 3500 kr
[ ] Orange - 3000 kr
[ ] Gul - 3000 kr
[ ] Rosa - 1000 kr
[x] Annan - 500 kr


ANVÄNDE DU EN MINIRÄKNARE FÖR ATT RÄKNA IHOP RESULTATET ?
[ ] Ja - 5000 kr
[x] Nej, räknade i huvudet - 10.000 kr
[ ] Penna och papper - 20.000 kr
[ ] Bad någon om hjälp - 1000 kr


Jag är värd 40 400 kr. Hur mycket är du värd?


Inspirerad!

Kolla in den här bloggen, jag har inte varit där tidigare men ojojoj! Camilla är designer för Magnolia, kolla in henne sida
http://pysselsidan.blogspot.com

Och den som känner mej vet att jag inte tokgillar stämplarna (jo, alla bakgrunder, tillbehör" etc) - men korten, de ger ju vem som helst gåshud!

Just nu har hon en blogg-candy, det var så jag hittade dit. Kika in du också, fram till 10/8 kan man vinna ett kit hos henne ;-)

Fler decos direkt!

Japp, det var kul det här! Nu känner jag inspirationsflödet komma, det behövde jag!
Igår em/kväll pysslade jag igen!

Entry i "Blue Collage"

Perfekt att använda spillbitar av papper! Hjärtat blev över från ett kort jag gjorde för ett tag sen men som inte passade in som jag tänkt... Mullberrypapper använder jag inte ofta men den här lilla biten passade in (den mörkblå). Den fyrkantiga brad som jag fick in här använder jag inte när jag scrappar, tycker det är svårt med stora, färgade fyrkanter...
Så decos är perfekt för att använda spill och överblivet material!!!

Entry i "Letter A"

Spillbit papper av okänt märke, bokmärkesänglar, en bit "mönstrat" paketsnöre. Rubriken stämplad med See d's "Sugar Shoppe" (lower case), de små swirlen tillhör också settet.

Och så gjorde jag nya decos också:
Love Water, gjord till tjejen som skickade mej decos att pyssla med nu.

Enkelt gjord, en bit CS som bakgrund, ett tidiningsurklipp...

Fairies, till mej själv:

Spillbit papper, BG tror jag, som blev felskuret till ett kort men funkar ju till detta, spillpapper av rutigt rosa (vet ej tillverkare) bokmärkesfe och garn från GarnGlad. Rubriken stämplad med See d's "Sugar Shoppe" (lower case), de små hjärtanen tillhör också settet.


Förklaring på Decos och Entries:
Decos är små häften med olika teman som man skickar runt. Dessa teman ska man scrappa på - t.ex "Flower fairies" eller "African animals". Man får varsin sida att dekorera (det behöver inte vara syrafritt) och när häftet sedan är fullt skickar man tillbaka den till den som den är gjord för. Deco står för Decorated Booklet. En Entry är en sida i häftet som man dekorerat.

Länge sen sist - DECOS!!!

Japp, jag blev sugen på att ge mej på pyssel i lite mer "avslappnat" format än jag känner för kort och scrap just nu... Ett bra sätt att komma igång tror jag när jag nu pysslat lite i eftermiddag för första gången på evigheter känns det som (efter allt som hänt med Erik).
Här är så resultatet:
En entrie i en deco som ska skickas hem till Portugal :-) Korrigering; den ska till Nederländerna, inget annat!
Temat är "Summer"

Jag tog det lugnt och använde en bit spillpapper som står för mer än bara bakgrund den här gången. Till det en blomma med en brad att hänga tagen i och en bit av ett filtband.

När jag nu skickar hem decon (gör en adresskoll först bara) så tänkte jag skicka med en deco för mej själv som kan få fara ut i Europa. Temat är "Flowers"

Använde ett misslyckat kort som blivit liggandes mitt på skrivbordet, nu fick det en andra chans istället för att hamna i papperskorgen :-)

Har ännu en entry-sida på tork och en deco kvar att fundera på, det här känns KUL!

Öppnat paket!

Jag är med i en födelsedagsswapp på HobbyHusets forum och nu var det min tur! Va, vaddå undrar den som känner mej... Det är väl ändå FEL!?! Jo, men maj var upptaget så jag tog Augusti, idag på min namnsdag :-)

Har fått 6 av 11 paket, resten hoppas jag dyker upp inom kort.
Här är de samlade på bordet:


Öppnade såg det ut så här:


Närbilder, klicka på bilden för att se den större.
Från Monica/Maldis:
     
Från Cia:    Från Maritha/Dilorf:                     
 Från Karin/karinsch:  Från Lena/lenislenis:

  Från Mia/MiaPuh 

TACK snälla allihop, jag är såå glad! Har fått:
*Ett album med 12 kuvert i! Kreativt värre måste jag säga, tack Maldis!
*En Sara Key stämpel som är hur söt som helst, tack Cia.
*En underbar stämpel med ett brudpar på från PysselPassion, tusen tack Dilorf!
*Magnoliastämpel brevlåda/fågelholk och punchinella från KarinSch - TACK!
*En Dubbeldie till Qk med ett träd, användbar för mej tror jag! Tack Lenislenis!
*Ett paket med massor av pysselgodis från MiaPuh, skoj vännen!

Och mer kul ska jag ha när resten av paketen dyker upp!