Kadas tacosoppa med vitlöksaioli

Hej i regnet!  
Hoppas helgen varit skön! Själv har jag varit superhängig och vi har varit hemma... Tror jag ev. är förkyld mitt i allihop *suck*
Sovit och läst lite+ kollat fotbollen på kvällarna är väl vad jag gjort den här helgen.
 
Idag har jag i alla fall stått för middagen, ett hopkok jag blev jättenöjd med och kände att jag ville skriva ner och dela med mej av: ett tips antingen för rester (brukar ta i allt utom sallad/gruka när vi ätit tacos) eller som idag - vad som finns i skåpen.  Provar du får du jättegärna tala om vad du tyckte! 


Kadas Tacosoppa med vitlöksaioli


400-500g nötfärs                                             Aioli

1 påse tacokryddor                                           1 dl gräddfil

½ burk tacosås medium                                  ½ dl majonäs

½ burk tacosås mild                                         2 vitlöksklyftor, pressade

(Eller en burk av valfri smak)                           salt, peppar

1 l vatten

1 buljongtärning (höns-eller köttbuljong)

10 mellanstora potatisar i tärningar (de var ungefär som stora plommon...)

2 morötter i tärningar/slantar

½ purjolök, skivad

1 gul lök, grovhackad

1 vitlöksklyfta, pressad


Fräs köttfärsen i lite olja/smör/margarin. När den fått färg, blanda i tacokryddorna och tillaga enl. anvisningarna på påsen. Slå på vatten (jag värmde i vattenkokaren för att det skulle gå lite fortare men det måste man såklart inte göra) och lägg i buljongtärningen och tacosåsen. Lägg i de skalade och tärnade potatisarna och morötterna, koka upp. Lägg i lök, purjo och pressa i vitlöken, koka tills potatis och morötter är mjuka.


Blanda under tiden gräddfil och majonäs till Aiolin, smaksätt med salt och peppar och låt stå kallt tills soppan är klar.


Servera med riven ost och bröd.


Potatis kan bytas mot pasta, gräddfil kan säkert bytas mot naturell yoghurt tex. Tomat, bönor, majs mm är alternativ eller tillägg till mina grönsaker - ta vad du har hemma!


Smaklig måltid!

                                   /Kada 2008-06-22


Månadens hemliga vän i Juni

Jag har fått paket igen! Det är lika kul varenda gång! Och jag älskar verkligen att försöka hitta nåt till den jag ska skicka till också. Den här gången fick jag:

Det är en stämpel från Magnolia; kärleksbrev
3 ark cardstock ca6x12" och 12 svarta ATC-baser. TUSEN TACK till
Mia som jag nu vet var min hemliga vän!

Stämpeltillverkare? *Fått hjälp*

Nu är det min tur att sortera stämplar... Och jag får en hög över som jag inte vet vem som gjort! Några är gamla och använda flera gånger, några är nya, några har jag fått men jag tycker jag borde veta ändå...  Kan du hjälpa mej?


Edit 22/6 ca kl. 15.10


Nr 1 Inky Wings
Nr 2 Inky Wings
Nr 3 Jeja/KatScrap
Nr 4 Stämpelgården
Nr 5 Inky Wings
Nr 6 Landstoken
Nr 7 Landstoken
Nr 8 Landstoken
Nr 9 Kortmakaren
Nr 10 Magnolia
Nr 11 Landstoken
Nr 12 Magnolia
Nr 13 Pysselmyran
Nr 14 Jeja/Katscrap

TACK för all hjälp!!!


Allergisk mot vete, råg & korn :-(

Har just kommit på att jag inte tål vete, råg och korn... Men jag får nästa panik: det är student på G och jag kan inte äta NÅT känns det som. Är pollenallergiker sen barnsben och den våldsamma klåda jag har sattes i samband med detta för ett år sen. Sen dess har jag med läkares hjälp försökt hitta vilken mat som ger klådan, för den har jag haft året runt, men den förvärras på våren. Förutom sädesslagen kan jag heller inte äta nötter/mandel/solrosfrö, troligtvis inte heller tomat och persika/nektarin.

Har nån tips på bröd, bakverk, pajdeg etc som jag kan göra, eller tipsa mina värdar om att göra? Jag TROR att jag kan äta havre, måste prova lite till innan jag vet säkert. Finns det nåt bra, aktivt forum för matallergiker? Har googlat lite men hittar inget som verkar aktivt...

TACKSAM för alla tips!

Kif v 23

Här är inte ofta jag uppdaterar, tyvärr mår jag inte så jättebra ännu, men det kommer väl...

Den här veckan har det i alla fall varit dags för nya DT-alster att visas, så här är de. Vill du delta i utmaningarna, och emellanåt ha chans att vinna nåt litet pris, kolla in bloggen http://kortifokus.blogspot.com

Måndagens utmaning var en skiss med tema skolavslutning/student, finns
här.

Jag har gjort ett litet kort att sätta i buketten; storleken är ca 10x7,5 cm.
Stämpelmotivet är färglagt med tusch och torrpastell.  Tyvärr gick det inte så bra att fota, men det syns väl ändå...På onsdagen fortsatte vi med bildutmaning som du hittar här.

Jag körde på färg- och på blomstertemat, tycker färgerna var underbara om än en verklig utmaning för mej att jobba med. Bakgrundspappret är presentpapper, blommorna i papper och tyg med mittenprickar av halvpärlor, blandade qk-bokstäver.Och på fredagen, självaste Nationaldagen, var det dags för en lite annorlunda utmaning, ATC (klicka så kommer du till utmaningen)!

Jag gillar sååå de nya sommarfrimärkena och när jag fick ett i posten häromdagen fick jag idén att använda det. Detta är liksom svensk sommar för mej :-) En bit spillpapper klistrade på en CS-stomme, en blomma, ett litet band och en qk-myra samt några ritade stygn är allt jag lagt till.


Det blir EN omgång till från mej före sommaruppehållet, de alstren publiceras under v 27.