Jag har blivit taggad!

87911-116
TACK goa Marie Glader för att du taggat mej! Hade dålig koll på vad det innebär och har dessutom strul med datorn men nu hoppas jag kunna ladda upp och passa vidare!

Jag passar vidare till

Maria K
Fialisan
Floweret (som jag dock vet är datorlös just nu...)
och till tjejerna i
Scraputmaningen
för att ni alla inspirerar mej till att prova nya saker inom scrapbooking!

Scrap & Gift Corner har STÄNGT!!!!!!!!!

Nääääääääää, vad ledsen jag blev häromdagen: jag var i Uddevalla och hälsade på min mormor och hade tänkt scrap-shoppa också. Kvällen innan surfade jag in på Scrap & Gift Corners hemsida för att kolla öppettiderna så här på semestern - och hittade att de STÄNGT 20/7, tackar alla kunder för de här åren (3?) och hänvisar till butiken i Trollhättan (Ispirationshuset) som tar över SCG's märken.

Har försökt maila men mailen kom i retur, letade upp Susanne på ett forum och skickade ett PM, men inget svar ännu....

SUSANNE, mitt hjärta gråter!!!!!!!!!!!!! Jag vet att du gått tillbaka för att jobba med annat, men hoppades ändå att butiken skulle vara kvar och att vi skulle ses på mässor etc.... Hoppas i alla fall på att det inte hänt nåt tråkigt eftersom det verkar gått fort?!? Inget hört eller sett om utförsäljning etc ju...

I alla fall - TACK
för all inspiration, träffar och kurser - du var min vägledare in i den här hobbyn!

(Tröstshoppade i en nätbutik istället - inte lika kul men i alla fall... )

En skissblogg till; Kickis Skissblogg!!!!!!!

Yiiipiii - jag älskar skisser och har har fått ett tips om ännu en, så här kommer länken om du också är intresserad:
http://kickis.blogg.se/skisser/ Det är Kicki Mårdby i Göteborg som ritar dessa, TACK Kicki för inspirationen!!!

Att göra egna chipboards - mitt sätt

Idag har jag gjort "chip-boardbokstäver" till en swap på HobbyHusets forum och passade på att ta lite kort på hur JAG gör när jag gör egna monogram. Jag gjorde ett till mej själv också och det är det jag visar på; de som är till swappen kommer inte här förrän framåt slutet på augusti, när swappen är alla deltagare tillhanda.

Jag börjar med att skriva ut bokstäver i den storlek jag vill ha på skrivaren på vanligt papper. Man kan också rita av diecuts, chipboards eller rita upp på frihand. VIKTIGT om du ska ha monogrammet till scrapbooking att du använder syrafritt papper. Jag klipper ut bokstaven lite slarvigt och klistrar bokstaven på en bit card stock. Perfekt att använda spillbitar till detta! (Just detta monogram klippte jag kanske lite väl noga första gången, brukar slarva lite mer i första klippet...). Vänta några minuter mellan varje limning så att det hinner torka - annars är risken att pappret kanar och det blir inte fint.
image109
Nu klipper jag ut igen, inte heller jättenoga för jag klistrar på ytterligare ett lager card stock:
image110
Och så klipper jag ut noga genom alla lager på en gång!
image111

Nu är det dags att dekorera. Jag valde att klä mitt K med en bit mönstrat papper, då vänder jag alltså och limmar på bokstavens FRAMSIDA den här gången:
image112
Suddig bild men det spelar väl mindre roll just nu... Låt torka - och sen är det dags att klippa igen. Resultat:
image113
DAGS för det som är riktigt KUL - att dekorera! Just denna bokstav vill jag ha till bröllopsbilderna så det får bli lite romantik på denna. Först chalkar jag kanterna, jag använder en vanlig "cat eye" dvs. ColorBox Fluid Chalk. Jag tar två färger; först Burnt Sienna för en rödaktig nyans och sen den bruna Chestnut Roan. Då ser det ut så här:
image114
Och så några små blommor utstansade ur samma papper + ett rosa för konstrast, kantade med hjälp av en ZIG Journal & Title Chocolate penna (den breda spetsen använder jag till detta). Det är pilligt men med hjälp av en pincett att hålla blomman med så tycker jag det går bra. Jag sätter fast dem med limpenna. Mittpartierna är halvpärlor limmade med Didi GlueDots. Garn virar jag bara runt och knyter med en synlig knut (klipper bort det mesta av ändarna). Det guld-glittriga banden fäster jag med en bit syrafri tejp på baksidan, virar runt som jag vill ha det och fäster andra änden likadant. Samma sak med guldtråden som min lilla charm (belock) hänger i - virar runt och fäster ändarna (båda ihop) med en bit tejp. Jag använder GlueDots dubbelhäftande tejp men drar inte av skyddspappret utan använder som vanlig tejp. Praktiskt för jag slipper ha flera olika.... Nu är mitt monogram KLART!
image115

Hoppas nu du fått lite tips och vågar prova! LYCKA TILL!

Scrappat träff-bilder!

Vänstersidan är gjord efter en skissutmaning på www.svenskscrapbooking.se men jag gjorde en dubbel av bara farten för det var så KUL!

image108
Ljuset ute gjorde att det blev en del blänk i fotona men det får ni (och jag) stå ut med...
Material:
Bakgrundspapper: Sassafrasslass 'Seredipity' "Scrumptious" Loscious.
Randigt papper är spillbitar av MME Wild Asparagus 'my husband'
Bokstäver: Orust= DieCuts från Crate 'Carnival Collection' som jag ritat kant på med blå penna, resten av rubrikerna är BG Stickersbokstäver: Gröna och Grå från 'Hang 10', svarta och röda från 'Scralet'.
Pennorna jag använt är ZIG Journal & Title 'Denim' och ZIF Photo Writer (svart).
De små blå tygblommorna och stjärnorna i keramik är en RAK jag fick i veckan från Alexandra (TUSEN TACK!), jag har också använt garn, rosa halvpärlor samt små "stenar" i glas som Marie_71 och jag fyndade i Borås för en vecka sen... 
Chalkat lite här och var med ColorBox Fluid Chalk 'Blue Iris'.
TACK för titten!

Tävlingsbidrag till Scraphönans liftningstävling.

Ett av förra helgens alster: En vinter-LO mitt i sommaren... Tja, de ska ju göras och jag tyckte det var kul!
Det var en liftningstävling hos Scraphönan som fick igång hjärncellerna och som gjorde att jag skapade denna:
image107
Tävlingstiden har gått ut, bidrag mm hittar du här:
http://scraphonan.blogg.se.


Fotat ännu fler BoM -LOs

De här har jag tydligen missat att ta kort på, så här kommer 3 ytterligare BoM-layouter i 8x8:
En LO jag gjorde på en träff i Borås i februari: Bakgrunden bakom mej var så rörig att jag helt sonika målade över allihop! Utmaningen var att ha med något utstansat i orange...
image104

Två LO's från Scrappiz-träffen i Helsingborg i april -06:
image105
Här har akrylfärgen varit framme igen; nu som ruta att skriva rubriken i!

image106
Tror jag köpte både bradsen med bokstäver i och den hjärtformade ribbon-sliden på mässan som var intill lokalen där vi hade träffen. Foamstämpsalfabetet med jättebokstaven (M) var också ett nytt inköp :-)

Liftat Diane - det blev en bröllops-LO.

I torsdags scrappade jag äntligen igen; tillsammans med Fialisan och Maria_K - det var såååå kul!
Jag har just nu "liftningsdille" och hade hittat en LO- jag gillade den av Annas Scrapbookings DT-tjej Diane:
image102

Min version ser ut såhär:
image103
Hur kul som helst att göra! Jag har ett BG Ruby Shoes 'Fusion'-papper som bakgrund, har stänkt prickar med gräddvit  akrylfärg (BG Manilla) - ha mycket vatten i "penseln" och bara nån droppe färg. Det torkade snabbt och sen var det bara att börja! Bakom fotot en bit av ett papper i BG's Perhaps-serie (spillbit), massor av knappar ur gömmorna, ringen är en adventskalender-ring ur ett broderi jag aldrig gjorde som adventkalender, det gröna bandet från gömmorna. "Dags för" är gnuggbokstäver från the Alphabet Book organics, "ringen" är utstansat (lånat alfabet av Fialisan men glömt vilket det var, typiskt!) Hjälp mej gärna med vilket det är!

JAPP, det är det hela - ändå tog det en bra stund, men det är så typisk mej - här går nästan ingenting snabbt när jag scrappar... NÖJD är jag, det är huvudsaken!

Här är kortet jag inte visade förra veckan...

GRATTIS SOFIA - Fialisan! I lördags blev de man och hustru. Tyvärr kunde jag inte komma till kyrkan som jag tänkt mej, men jag hade postat kortet till Postogramadressen, så jag hoppas verkligen att det kom fram ändå. I kortet la jag ett par blomstercheckar då jag vet att båda gillar växter, trädgård osv.

Det var alltså med detta jag vann kortutmaningen på OrustScrap 30/6:
image101

Scrappat ofrivilligt i helgen!

Japp, jag har faktiskt scrappat hela helgen - hemma! Egentligen var det massor av andra saker jag skulle göra men men... Det mesta är dock tävlingsbidrag så bilder dröjer *ler*.


För det första så tog åskan vårt bredband, splitterdosan är bränd. Vi håller tummarna för att det räcker med en ny dosa för att allt ska funka igen. Grannarna blev helt utan telefon så det verkar som om vi haft "tur" ändå, för telefonen funkade som vanligt.

För det andra har min värk/svullnad i fötter och knän kommit tillbaka... *SUCK* Fötterna och insidan av knävecket svullnar och värker och jag har ont och därför svårt att stå och gå! Fick detta första gången -99 och var då hos flera läkare och specialister av olika slag men INGEN hittade nåt som var fel! Det gick bort av sej själv efter ett halvår - borta lika plötsligt som det kom... Har haft det ett par kortare perioder sen dess och nu är det alltså dags igen... Om det beror på mitt "reumatiska arv", värme, stress eller nåt annat är svårt att veta men jag hoppas det går över SNART! Jag behöver verkligen röra på mej ju!

Scrappade i alla fall två dubbel-LO's och en enkel-LO samt gjorde tillbehör till ännu en LO. Jag blev inspirerad av en "sol" i senaste tidningen Scrapbookin mm, så jag klistrade spillbitar på card stock och skar till de bitar jag ville ha. Ska bli spännande att använda detta sen. Får väl se hur det blir i veckan - mer scrapbooking eller nåt annat.  

Jag har använt en del av vinsterna från träffen; bl.a. de röda, självhäftade chipboardbokstäverna; lite lätt filade med den medföljande "nagelfilen" blev de urläckra!
Likaså fick jag monterat stämplarna jag fick i min kort-vinst, måste komma ihåg att laminera nya ark att sätta dem på också; handstämplat får ett eget nu!

Fler foton från OrustScrap 30/6

Maria-Theres skickade mej en hög foton, här är några av dem:
image98

image99

image100

Mina foton från OrustScrap 30/6-07

image89
image90
image91
image92
Och så mina alster (utom kortet som kommer nästa helg...)
image93
image94
Minialbum efter artikel i Scrappiz-bloggen i maj - hela inlagan är gjord av ETT 12x12-ark!!! Superkul att göra!

Kortet kommer som sagt men vinsten från Handstämplat Etc. är här:
image95

Sist men inte minst: Min lotterivinst! Värde 1.000 kr, kommer från PysselAkuten:
image96
Allt innehåll urplockat blev detta:
image97

Har DU foton från träffen? Du får jättegärna maila mej dem; vore kul med foton av fler personer då många saknas på de få foton jag fick taget...

OrustScrap 30/6 - TACK ALLA för en härlig dag!

Åh, vad kul jag hade och så mycket jag fick gjort!!!!!!! TACK alla som kom, alla som hjälpte till, alla sponsorer!  Jag var helt slut igår men det var det värt!

Vi fick besök av en journalist också; återkommer om/när jag hittar nåt i tidningen ...*ler*
Har några foton jag tog under dagen men de är ännu så länge kvar i kameran. Har DU några foton vill jag jättegärna ta del av dem - maila mej gärna: karin[snabel-a]sodak.se

Redan frågar flera när nästa träff är!?! Oj, vi måste smälta denna först ju! Men visst är jag sugen på att göra nåt i höst - om jag orkar och om Maria, Sofia mfl har tid och ork och lust... Vi får se! Men sommarträff -08 måste det ju bli i alla fall!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag gjorde ett kort - som jag VANN kort-skissutmaninen med! WOW, min första tävlingsvinst (eller nja, jag vann ju en CC-tävling också i våras...) TACK Handstämplat för den härliga godispåsen! Foto på kortet kommer här i bloggen först om en vecka  då mottagaren är härinne och läser ibland... Jag fick också gjort en dubbel-LO och ett litet minialbum! WOW - rekord med hästlängder på vad jag fått gjort på en träff där jag varit med som arrangör! Förra gången blev det ETT kort på hela dan... 

Jag vann också ett av lotterierna: PysselAkuten sålde lotter till en "medium Tote" fylld med dekorationsmaterial - totalt värde 1 000:- DEN VANN JAG!!!!!!!!!! WOW, vilken TUR-DAG jag hade!

Handstämplat hade också ett lotteri; en BossKut (alt. ett alfabete) var vinsten här och den gick till Maggan! Hon och dottern har funderat på att skaffa en stansmaskin men funderade på vilken - SLUTFUNDERAT är det där nu då *ler*.

Vi hade flera "rookies" bland tävlingsvinnarna - hur kul som helst och verkligen en själv-förtroende-kick här och var kan jag tro! Så, fega inte ur utan visa upp de alster du skapar, både till tävlingar och annars - det DU gör är fint!!!!!!!
GRATTIS alla lördagens vinnare! TACK PysselAktuten, Handstämplat, Pappersbiten och Collage Scrapbooks för tävlingarna och vinsterna.

Ett stort TACK också till övriga sponsorer: Gåvorna till välkomstpåsarna och närvarolotteriet från Apidae/Sykompanet, Format Papper & Stämplar, Cards of Maria/My Stamps och PysselGården. Och så fick alla varsin liten garnpåse från GarnGlad :-).

Foton på mina alster kommer allså - de är kvar i kameran de också just nu.

TACK ALLA igen och kram på er! Hoppas vi ses snart igen!